Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η βασιλόπιτα του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας

Τις θερμότερες ευχές του για τη νέα χρονιά απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.  Ο κ. Γιάννης Κατσαράκης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε υγεία για να χαρίζουν, όπως είπε, υγεία και στους άλλους πολίτες.

Αναφέρθηκε παράλληλα στον ρόλο των ιατρών και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα.
«Οι γιατροί είναι ένα αποκούμπι, μία ελπίδα στους πολίτες. Έχουν χάσει πολλά οι Έλληνες με την οικονομική κρίση και πασχίζουμε όλοι για να μην χαθεί το υπέρτατο αγαθό, η υγεία. Το διαμορφούμενο τοπίο είναι πολύ θολό, δύσκολο. Από τη μία το δημόσιο σύστημα υγείας με τα τρομερά κενά δέχεται μεγάλη πίεση, από την άλλη οι ελεύθεροι επαγγελματίες πνίγονται από την φορολογία. Ο προϋπολογισμός για την υγεία για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες είναι στο 5% του ΑΕΠ με ένα όριο ασφαλείας 6% όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 7%.
6.00 Σ ιατρικος (2)Ο Ιατρικός Σύλλογος Σητείας μαζί με τους άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης έχουν κατεβάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την οργάνωση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που προωθεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Βασίζεται μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, δηλαδή την ηλεκτρονική κάρτα, ηλεκτρονικό φάκελο, εφαρμογή επιστημονικών κανόνων και κατευθυντηρίων οδηγιών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, on line παρακολούθηση, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση, να αποφευχθούν δαπάνες σε βάρος των υγειονομικών, μέσω claw balk και rebate, αλλά και των πολιτών, για υπηρεσίες που δεν πρέπει να πληρώνουν κι όμως μέχρι τώρα πληρώνουν.»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας