Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αντικατάσταση των φωτιστικών του δήμου Σητείας με Led

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σητείας ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των φωτιστικών του Δήμου με led μέσα από μία χρηματοδότηση- δανειοδότηση, η οποία θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
«Συντάχθηκε», εξήγησε ο κ. Πατεράκης, «η μελέτη και το κόστος της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατομ. με ΦΠΑ. Η μελέτη αποδεικνύει την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει της τάξης του 65% με 70%. Έπρεπε να γίνει ένα πρώτο βήμα μετά την μελέτη, που συντάχθηκε, για να ζητήσουμε την προέγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από την οποία μέσω email ενημερωθήκαμε ότι προεγκρίθηκε το αίτημά μας.
Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει με τα διαμορφούμενα δεδομένα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα αναλυθούν, αν συμφωνεί ή όχι να προχωρήσουμε. Όλη αυτή η διαδικασία είναι υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μίας επιτροπής υπό την εποπτεία και την συνεργασία της ΚΕΔΕ και του υπουργείου».
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας