Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παρελθόν η Dolphin Capital Investors

dci-logo-shortΣε ΕΓΣ η επίσημη διάλυση της εταιρίας.
Πώς μοιράζονται οι μέτοχοι τα περιουσιακά στοιχεία. Στην DCI ανήκει το συγκρότημα Amanzoe στην Ερμιόνη, η επένδυση Kilada Hills, αξιόλογο ακίνητο στην Κεα και αρκετά ακίνητα στην Ελλάδα.

Τη διάλυση της Dolphin Capital, του φιλόδοξου επενδυτικού εγχειρήματος των κ.κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, σηματοδοτεί η επίσημη ανακοίνωση για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης κατά την οποία θα εγκριθεί η πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Dolphin Capital Investors (DCI).
Ηδη σήμερα ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η πώληση του υπό κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος “Playa Grande Golf and Resort” σε επενδυτικό όχημα υπό την αμερικανική Third Point LLC και την Discovery Land Company,
Μολονότι η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 140 εκατ. ευρώ, η DCI θα λάβει μόλις 4,6 εκατ. ευρώ (τα 900.000 ευρώ από τα οποία θα μείνουν σε ειδικό λογαριασμό για κάλυψη τυχόν δικαστικών ή άλλων εξόδων).
Η Third Point είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της DCI, με ποσοστό 20%, ενώ σημαντικά ποσοστά κατέχουν και άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι Jo Hambro (10,1%), Fortress (9,8%), Dolphin Capital Holdings (9,7%), Majedie UK Equity Fund (7,7%), Asset Value Investors (7,2%), BlackRock Inc (5,2%) και Oak Hill (4,4%). Με βάση τη συμφωνία διάλυσης της DCI, που θα εγκριθεί στη γενική συνέλευση, οι συγκεκριμένοι βασικοί μέτοχοι θα πάρουν τουλάχιστον το 50% των εσόδων από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της DCI.
Η αρνητική πορεία της επενδυτικής εταιρείας ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της DCI, είναι χαρακτηριστική: “Το διοικητικό συμβούλιο δεν πιστεύει πως η συνέχιση της εταιρείας, όπως έχει σήμερα, σε εφαρμογή της στρατηγικής του Ιουνίου 2015 και χωρίς προσδιορισμένη διάρκεια ζωής) είναι προς το μέγιστο συμφέρον των Μετόχων και συστήνει να καταψηφίσουν τη συνέχιση της εταιρείαςως έχει σήμερα συγκροτηθεί και να υπερψηφίσουν τη νέα στρατηγική”.
Στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ανήκει το πολυτελές συγκρότημα Amanzoe στην Ερμιόνη, η γειτονική επένδυση Kilada Hills που είχε μάλιστα ενταχθεί στο “fast track” για ταχεία αδειοδότηση (!), αξιόλογο ακίνητο στην Κεα που ουδέποτε αναπτύχθηκε καθώς και αρκετά ακίνητα ανά την Ελλάδα και δύο υπό κατασκευή αναπτύξεις σε Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία.
Φώτης Κόλλιας
fotisk2@euro2day.gr

Συνολικες προβολες σελιδας