Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου β΄ ευκαιρίας της Ιεράπετρας στο Γεωπάρκο Σητείας



Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το Γεωπάρκο Σητείας μαθητές από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο κέντρο Φιλοξενίας στο Καρύδι . Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Γεωπάρκο και να επισκεφτούν το ψηφιακό μουσείο του δήμου Σητείας στη Ζάκρο , καθώς και  τα μουσεία νερού και Φυσικής Ιστορίας  του  Γεωπάρκου.

 Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό για την χρονιά που τελειώνει σε λίγε ημέρες , σε σχέση με τις επισκέψεις οργανωμένων ομάδων, τόσο σπηλαιολογικών και ορειβατικών, όσο και σχολείων όλων των βαθμίδων στο Γεωπάρκο της Σητείας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια χρονιά που η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατακόρυφα .  Πραγματοποιήθηκαν  7 ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων, 3 επισκέψεις από μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων  που συμμετείχαν σε  προγράμματα ERASMUS και  μαθητές από  2 σχολεία φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης και Φιλοξενίας στο Καρύδι. Είχαμε την χαρά επίσης να φιλοξενήσουμε 3 σεμινάρια εκπαιδευτικών  που οργανώθηκαν  από Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή.  Επίσης φιλοξενήθηκαν  ορειβατικές και σπηλαιολογικές ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα  της περιοχής του Γεωπάρκου για την Γεωλογία και την πλούσια Βιοποικιλότητα της.
Τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά είναι εξίσου ενθαρρυντικά , αφού η συνεργασία μας με το ΚΠΕ Ιεράπετρας και όλης της Κρήτης θα συνεχιστούν και πολλά σχολεία ετοιμάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα το Γεωπάρκο της Σητείας. Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας  για να βελτιώσουμε τις υποδομές του Γεωπάρκου και να το εμπλουτίσουμε με νέα δράσεις που σχεδιάζουμε με στόχο το Γεωπάρκο της Σητείας να είναι ένα σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική κοινότητα και να αναδείξει την Σητεία ως ένα μοναδικό τουριστικό  προορισμό.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής  





Συνολικες προβολες σελιδας