Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στο εντυπωσιακό σπήλαιο των Πελεκητών στην Κάτω Ζάκρο

Ξεχωριστή ήταν η τελευταία για το τρέχον έτος εξόρμηση του Φυσιολατρικού- Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας. Η εκδρομή είχε προορισμό το εντυπωσιακό σπήλαιο των Πελεκητών στην Κάτω Ζάκρο.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην συγκεκριμένη εκδρομή, όμως λόγω της ιδιαιτερότητάς της τα μέλη του Συλλόγου δεν μπορούσαν να υπερβούν τα 20. Βέβαια, όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος, η εκδρομή θα επαναληφθεί, οπότε και θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το σπήλαιο των Πελεκητών.
Ο Φ.ΟΡ.Σ. σε συνεργασία με την ΕΔΕΑΚ είχαν φροντίσει όχι μόνο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά παράλληλα η προμήθεια απαραίτητων αντικειμένων, όπως κράνη και φακοί.
Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον ιδιαίτερο αυτό χώρο, ξεναγήθηκαν -στην διάρκεια περίπου 2,5 ωρών- και ενημερώθηκαν. Για κάποιους αποτέλεσε και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς πρώτη φορά επισκεπτόταν ένα σπήλαιο. Ιδιαίτερη έμφαση από τους διοργανωτές δόθηκε στην σπουδαιότητα προστασίας τόσο του συγκεκριμένου, όσο και των σπηλαίων γενικότερα.
«Πρόκειται εξάλλου», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Δασκαλάκης, «για ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Κρήτης, μήκους 310 μ. Το μεγάλο μέγεθός του, ο πλούσιος σταλακτικός και σταλαγμιτικός του διάκοσμος, οι θεαματικοί ογκόλιθοι, αλλά και η ιστορία του κάνουν το σπήλαιο αυτό μοναδικό στο νησί.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας