Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Μεγαλακάκης - Παρουσίαση βιβλίου με μαντινάδες στην Σητεία



«Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ' όνομά σου»

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18:00
Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Λίτσα Βεζυράκη»

Ομιλητές της παρουσίασης :
Λίτσα Βεζυράκη (χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών)
Άννα Τακάκη – Μαρκάκη (ποιήτρια - συγγραφέας)
και ο συγγραφέας Γιάννης Μεγαλακάκης
Την παρουσίαση συντονίζει η
Την παρουσίαση θα συνοδεύσει το μουσικό σχήμα του Γιάννη Πρωτογεράκη


 Το τελευταίο βιβλίο του ερευνητή – δασκάλου κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη παρουσιάζεται στην Σητεία την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα διδασκαλίας της Σχολής Παραδοσιακών Χορών «Λίτσα Βεζυράκη» η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης. Είναι αφιερωμένο στον μεγάλο στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη και έχει τίτλο «Αγαπημένη λέξη μου έγινε το όνομά σου» . Η μαντινάδα γεννάται για να εκφράσει την υπερβολή σε όλα, για να νιώσεις την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της ζωής . Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε την πορεία της ζωής μας αλλά μόνο οι πέντε αισθήσεις οι οποίες οδηγούν τον Γιάννη Μεγαλακάκη να γράφει με έναν μοναδικό τρόπο.
Το βιβλίο περιλαμβάνει μαντινάδες μέσα από τις οποίες υμνεί τον έρωτα με έναν δικό του τρόπο… «Ρωτάς γιατί όταν με θωρείς το βλέμμα κατεβάζω, με πόση ώρα θα μπορώ δυο ήλιους να κοιτάζω».
Όμορφες εικόνες γεμάτες συναίσθημα, απλότητα και ρομαντισμό… «Κλείνω τα μάτια για να δω, σωπαίνω να μιλήσω, όνειρα βλέπω ξυπνητός πεθαίνω για να ζήσω».
Η ειλικρίνεια και η διαύγεια της ψυχής του συγγραφέα,μεταφέρεται σε κάθε στίχο του…«Άλλη μια μέρα πέρασε και τώρα αρχίζει η άλλη, άσε το χθες που έφυγε και ονειρέψου πάλι».
Βαθειά φιλοσοφημένα λόγια διατυπωμένα με μια ντροπαλή σεμνότητα και κραυγαλέα σιωπή…«Προσπάθησα την ομορφιά που 'χεις να ζωγραφίσω, έμεινα μέρες σιωπηλώς κι ακόμα ν' αρχίσω».
Λόγια ψυχής που αποκαλύπτουν εκρηκτικά συναισθήματα κι εκείνη την αιώνια πάλη ανάμεσα στην καρδιά και τη λογική.

Το βιβλίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης. Εκδόσεις: CaptainBook / Σκίτσο εξωφύλλου: Σχεδίασε με μολύβι και κάρβουνο η ζωγράφος Σωτηρία Κανδυλώρου / Επεξεργασία φωτογραφιών: Επιμελήθηκε η φωτογράφος Δήμητρα Παναγοπούλου.

Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Λίτσα Βεζυράκη»
Δασκαλογιάννη 13 , Σητεία / Πληροφορίες : 6976597935


Συνολικες προβολες σελιδας