Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Διαφωνία για το Δημοτικό σχολείο Σκοπής

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εκλήθη να γνωμοδοτήσει για τις τυχόν μεταβολές στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας.

Για την πρωτοβάθμια εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Λογκάκης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Δημοτικό Σκοπής. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ενώ τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. Βασαρμίδης ζητώντας την στήριξη του σώματος για την αποτροπή μίας υποβάθμισης της σχολικής μονάδας.
Μάλιστα στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση φορέων του χωριού, της Κοινότητας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού, της εκκλησίας κλπ. και συνολικά κατοίκων εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία για την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρόντες ήταν και γονείς -των οποίων τα παιδιά φοιτούν σήμερα σε σχολεία της Σητείας- που υποσχέθηκαν ότι από το επόμενο σχολικό έτος τα παιδιά τους θα μεταγραφούν και θα φοιτούν στο Δημοτικό Σκοπής.
Και η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου στην συνεδρίασή της αποφάσισε την στήριξη του αιτήματος για την διατήρηση του τριθέσιου σχολείου, ως έχει σήμερα. «Είναι ένα θέμα που αφορά τα παιδιά, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία του χωριού», σημείωσε ο κ. Λογκάκης.
Ομόφωνα το Δ.Σ. Σητείας γνωμοδότησε για την παραμονή του σχολείου ως τριθέσιου στηρίζοντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ενώ εξήρε την συνολική προσπάθεια των κατοίκων και φορέων της Σκοπής στην κατεύθυνση αυτή.
Επίσης ετάχθη κατά της κατάργησης του Δημοτικού Σχολείου Ζήρου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας