Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι επισκεύτηκαν την Σητεία και παρακολούσησαν την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου



Με πρωτοβουλία του κ. Άρη Κεφαλογιάννη, ιδρυτή και CEO της ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε. και σε συνεργασία με την Ένωση Σητείας  Α.Ε.Σ. Α.Ε. στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2016, μία 24μελής ομάδα διακεκριμένων δημοσιογράφων επισκέφθηκαν την περιοχή της Σητείας προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Ρουμανία. Οι εν λόγω δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρθρογραφούν τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο (bloggers), είναι ειδικοί στο χώρο της  διατροφής με εξειδίκευση στο ελαιόλαδο.

                Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σητεία, επισκέφθηκαν τους ελαιώνες του παραγωγού κ. Κωστή Σφενδουράκη στην περιοχή των Κελλαρίων όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις εδαφοκλιματολογικές και ανθρωπογενείς ιδιαιτερότητες κάτω από τις οποίες καλλιεργείται η ελιά στην Ελλάδα ενώ επιπλέον είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ελαιοσυγκομιδής.
                Κατόπιν,  στο ελαιουργείο του Α.Σ. Ζάκρου, παρακολούθησαν την άλεση του καρπού που είχε συλλεχθεί νωρίτερα την ίδια μέρα αλλά και την παραγωγή του ελαιολάδου. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτό το άριστης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που του προσδίδει  το κλίμα της περιοχής, ένα ελαιόλαδο το οποίο παρήχθη από τις πράσινες ελιές που αλέστηκαν την ίδια μέρα κάτω από τις ιδανικές συνθήκες του ελαιουργείου ενώ πήραν και δώρο μια φιάλη ως αναμνηστικό της εμπειρίας τους.
                Ακολούθησε γεύμα στην Κάτω Ζάκρο όπου η αρχαιολόγος Dr. Elizabeth Morrison έκανε επίδειξη του τρόπου με τον οποίο μαγείρευαν οι Μινωίτες σε ειδικά πήλινα σκεύη αλλά και των τροφίμων που κατανάλωναν, δίνοντας έμφαση στη εκτεταμένη χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή των κατοίκων της περιοχής, από εκείνη την εποχή.
                Τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Σητείας Α.Ε.Σ. Α.Ε. και ξεναγήθηκαν στους χώρους των ελαιοδεξαμενών, του χημείου αλλά και του εμφιαλωτηρίου προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα επόμενα στάδια από την παραγωγή του ελαιολάδου, την διασφάλιση της ποιότητάς του αλλά και την διαδρομή του προς τον τελικό καταναλωτή.
                Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτή η ενέργεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων  για την προβολή και ανάδειξη του Ελαιολάδου της Σητείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ξενάγηση  αποσκοπούσε στην πλήρη ενημέρωση των δημοσιογράφων αναφορικά με την συνολική πορεία του ελαιολάδου από τη στιγμή του μαζέματος της ελιάς έως και τον τελικό καταναλωτή, σαν μία αυθεντική εμπειρία από την Ελληνική παραγωγή της ελιάς, στα πλαίσια της στρατηγικής που εφαρμόζει η ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε. για την εκπαίδευση των καταναλωτών για το πραγματικά ποιοτικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και τις βέλτιστες πρακτικές παραγωγής του.

Συνολικες προβολες σελιδας