Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Ενορίας Πισκοκεφάλου Σητείας

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, εορτή της συλλήψεως της Θεοτόκου υπό της Αγίας Άννης, πανηγύρισε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Πισκοκεφάλου Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Ο Σεβασμιώτατος με λόγο γλαφυρό και απλό αναφέρθηκε στη θαυμαστή σύλληψη της Θεοτόκου υπό της Αγίας Άννης, επισημαίνοντας ότι ο Θεός, που όλες τις εποχές εισακούει τις προσευχές των ευσεβών και δικαίων ανθρώπων, εισάκουσε τη θερμή προσευχή του ευσεβούς ζεύγους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, η οποία με θεϊκή επέμβαση γέννησε τη Θεοτόκο Μαρία για να υπηρετήσει το σχέδιο της θείας οικονομίας για τη σωτηρία όλου του κόσμου.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και πλειάδα Εφημερίων της περιοχής. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος κ. Δημ. Σαββόπουλος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πισκοκεφάλου, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων. Λογκάκης, η Διευθύντρια κ. Σμαρώ Αραμπατζή-Λεβαντάκη και σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Πισκοκεφάλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Σητείας «ο Μύσων» κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης κ.α.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας