Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τι θα πει από την Κρήτη ο Τσίπρας

ΤσίπραςΩς μια επίσκεψη που «έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά είχε αναβληθεί κάμποσες φορές λόγω έκτακτων γεγονότων», εμφανίζουν τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Επιμένουν, μάλιστα, πως πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον στο αμέσως προσεχές διάστημα, δεν πρόκειται να γίνουν, ενώ οι επαφές του κ. Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς της ανατολικής Κρήτης, αλλά και η ομιλία του την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το βράδυ στο "Ατλαντίς" θα είναι ουσιαστικές, με στόχο την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων, αλλά και διάφορες εξαγγελίες για έργα που χρειάζεται ο τόπος.
«Αυτή η επίσκεψη έχει αναβληθεί δυο-τρεις φορές λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων. Και θέλω να σας πω ότι ο πρωθυπουργός πάντα είχε τη σκέψη του στην Κρήτη, όχι μόνο στις ολιγοήμερες διακοπές του, αλλά και σε ουσιαστικές παρεμβάσεις», λέει στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και προσθέτει: «Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα ζητά και ενημερώνεται για τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν το νησί. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που επέλεξε τη βουλευτική έδρα στο Ηράκλειο».
Μάλιστα, ο κ. Βαρδάκης λέει στην εφημερίδα μας ότι, μετά το διήμερο αύριο και μεθαύριο, θα προγραμματιστεί νέα επίσκεψη Τσίπρα στο νησί, αυτή τη φορά για τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. «Να μη βιάζονται λοιπόν κάποιοι να μιλάνε για μια προεκλογική εκστρατεία, γιατί θα βαρεθούν να το λένε. Ειδικά τώρα που η έξοδος από την κρίση έχει να κάνει με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η Ευρώπη, αφού εμείς έχουμε τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας», όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης βουλευτής. «Ο ελληνικός λαός ό,τι είχε να δώσει τα έδωσε και τώρα περιμένει μια καλύτερη μέρα», καταλήγει ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι συναντήσεις Τσίπρα
Στο μεταξύ, με βάση τις πληροφορίες που έδωσε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" χθες ο Σωκράτης Βαρδάκης, κατά τις επαφές του στους νομού Ηρακλείου και Λασιθίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μια συνάντηση καταρχήν με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας αύριο Τρίτη θα επισκεφτεί και τις Μοίρες, όπου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού θα έχει συνομιλία και επαφές με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα, επιστρέφοντας από τις Μοίρες, θα κάνει μια στάση στη Γέργερη, όπου είναι καλεσμένος των τοπικών φορέων.
Στις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσει στο "Ατλαντίς" σε μια ανοιχτή εκδήλωση, όπου έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι του νομού και τα κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Η ομιλία θα περιλαμβάνει δεδομένα και αναπτυξιακές εξαγγελίες και ιδιαίτερη αναφορά για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου.
Ομοίως, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναφορά, κατά την επίσκεψή του στις Μοίρες, και στο μεγάλο έργο του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου-Μοιρών, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί και στο πολυσυζητημένο "λίφτινγκ" στο σημερινό αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου...

Στο Λασίθι
Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο νομό Λασιθίου, όπου θα επισκεφτεί το Συνεταιρισμό της Κριτσάς, στοχεύοντας να στείλει το μήνυμα ότι ως κυβέρνηση «είμαστε δίπλα στον παραγωγικό και αγροτικό κόσμο της χώρας».
Χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα το ακριβές πρόγραμμά του, γνωρίζουμε ότι θα επισκεφτεί γύρω στις 9:30 το πρωί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Κριτσάς και στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο Λασιθίου, θα συναντηθεί με τους αυτοδιοικητικούς και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καλλιντέρης.
Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας