Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Προτείνεται η δημιουργία δύο Λιμενικών Ταμείων στην Κρήτη

Υπό την προεδρία του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.
Ο κ. Πετρουλάκης συμμετείχε και αναφέρθηκε στο πρόσφατο 7ο πανελλήνιο συνέδριο λιμενικών έργων, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

«Έγιναν», επεσήμανε, «επιστημονικές παρουσιάσεις, αλλά και διαπιστώσεις σημαντικές όσον αφορά τον συγχρονισμό του τεχνικού κόσμου, των μηχανικών με αυτόν της πολιτικής σκηνής. Μεταξύ άλλων υπεβλήθη από τον καθηγητή κ. Μουτζούρη μία καινοτόμος πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία μεταπτυχιακού προγράμματος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τίτλο “Διαχείριση Λιμένων -port management ” με σκοπό να βγουν μελλοντικά στελέχη στην αγορά που θα μπορούν να διαχειριστούν τα λιμάνια με βάση τις γνώσεις που θα αποκτήσουν από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα σχετικά με την μετεξέλιξη και την ενοποίηση των λιμενικών ταμείων σε επίπεδο περιφερειών και κατετέθησαν διάφορες προτάσεις, όπως η ενοποίηση σε επίπεδο νησιών, περιφερειών.
Για την Κρήτη προτάθηκε η δημιουργία δύο λιμενικών ταμείων, δυτικής και ανατολικής Κρήτης και να λειτουργήσουν στα πρότυπα των οργανισμών λιμένος, δηλαδή με μορφή ανώνυμων εταιριών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας