Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Διαφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου για Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι


Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εκλήθη να γνωμοδοτήσει για τις τυχόν μεταβολές στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης αναφέρθηκε στην ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο Νομό Λασιθίου. Όπως είπε, «στην εισήγηση του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται αναφορά στο θέμα και προτείνεται η ίδρυση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι. Το θέμα είχε ξανασυζητηθεί στο Δ.Σ. Σητείας και είχαν κατατεθεί προτάσεις ζητώντας την ίδρυση του σχολείου στην Σητεία.
Στο αιτιολογικό της εισήγησης του Προϊσταμένου αναφέρεται ούτε λίγο -ούτε πολύ ότι βρίσκεται στη μέση του Νομού, άρα τα παιδιά από όλο τον νομό μπορούν να μετακινούνται εκεί. Άρα να ταλαιπωρούνται όλα τα παιδιά. Κάτι που σημαίνει για ένα παιδί από τη Σητεία ότι πρέπει να ξεκινάει στις 6.30, να υπάρχει λεωφορείο στις 7 για να μπορέσει να βρίσκεται εκεί στις 8. Πέραν του γεγονότος βέβαια ότι για να λειτουργήσει σωστά ένα σχολείο έχει πρωινή και απογευματινή βάρδια.
Ο κ. Πατεράκης ζήτησε από το σώμα να γνωμοδοτήσει αρνητικά, όπως και έγινε και μάλιστα ομόφωνα, στην εισήγηση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι. Αλλά και να ζητηθεί μέσα από μία ανοικτή διαδικασία να διαφανεί σε ποιά πόλη μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σχολείο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας