Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Νέα παραλαβή από το Δήμο Σητείας

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΓια την ενίσχυση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του Τομέα Καθαριότητας, ο Δήμος Σητείας ενισχύεται με μια νέα παραλαβή ενός εκσκαφέα - φορτωτή, μάρκας JCB υποδύναμης 75HP και αξίας 84.000€.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το νέο μηχάνημα έργου το οποίο προσαρμόζει και σφύρα, θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον μηχάνημα που διαθέτει ο Δήμος, το οποίο είναι ηλικίας  άνω των 25 ετών με διαρκή και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας από βλάβες και κοστοβόρες επιδιορθώσεις, σχεδόν απενεργοποιημένο το μεγαλύτερο διάστημα του έτους.
Το θετικό είναι ότι η δαπάνη δεν βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά προέρχεται από το ετήσιο κονδύλι των 64.000€ που πιστώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο για δράσεις πυροπροστασίας.
Υπενθυμίζω ότι τα δύο τελευταία χρόνια τα χρήματα έχουν διατεθεί εκτός από την προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων και σε άλλες δράσεις όπως μίσθωση μηχανημάτων για καθαρισμούς αγροτικών δρόμων συνολικής αξίας 110.000€, καθαρισμοί βλάστησης με εργαλεία αξίας 20.000€, ενίσχυση με εξαρτήματα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αξίας 2.000€, αλλά και της εθελοντικής ομάδας της ΕΔΕΑΚ αξίας 5.000€, επέκταση πυροσβεστικού δικτύου στο Ρίχτη αξίας 12.000€, ενώ σε λίγους μήνες ο Δήμος μας θα ενισχυθεί και με ένα ημιφορτηγό με σύστημα αρπάγης αξίας 50.000€.
Στόχος μας είναι η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος προς όφελος των συνδημοτών μας και κυρίως στην προκειμένη περίπτωση των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων και βεβαίως η απορρόφηση και μάλιστα άμεσα των κονδυλίων αυτών.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί όπως επιβάλλεται και οφείλουμε με την ίδια μεθοδικότητα και επιμονή.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας