Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ημερομηνίες έναρξης συγκομιδής ελαιοκάρπου

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λασιθίου, κάνει γνωστό ότι οι δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στην Π.Ε. Λασιθίου ολοκληρώθηκαν για τη φετινή περίοδο.

       Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη εφαρμογή του προγράμματος ήταν πολλές, με σημαντικότερη την μη ανάδειξη εργολάβων σε πολλές Τ. Κ. και επομένως τη δραματική καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών (Αύγουστος), γεγονός που στην πράξη οδήγησε σε σημαντικές προσβολές . Παρόλα αυτά καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει το καλύτερο εφικτό.
Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ μπορεί να ξεκινήσει σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση τις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες, όπου δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει πριν από τις αντίστοιχα αναγραφόμενες ημερομηνίες, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία λήξης του ψεκασμού αλλά και του είδους του εντομοκτόνου που χρησιμοποιήθηκε:
1. Όχι πριν τις 11/11/16 οι Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΧΛΑΔΙΩΝ, ΖΗΡΟΥ, ΚΑΤΣΙΔΩΝΙΟΥ, ΛΙΘΙΝΩΝ, ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΗΤΕΙΑΣ, ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟΥ, ΣΚΟΠΗΣ, ΧΑΜΕΖΙΟΥ και ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ.
2. Όχι πριν τις 12/11/16 οι Τ.Κ. ΖΕΝΙΩΝ, ΜΙΛΑΤΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΑΚΡΥΛΙΑΣ, ΜΕΣΕΛΕΡΩΝ και ΠΕΥΚΩΝ.
3. Όχι πριν τις 13/11/16 οι Τ.Κ. ΛΟΥΜΑ, ΣΚΙΝΙΑ, ΒΡΥΣΩΝ, ΛΑΤΣΙΔΑΣ, ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗΣ, ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ, ΝΙΚΗΘΙΑΝΟΥ, ΜΕΣΑ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ και ΧΑΝΔΡΑ.
4. Όχι πριν τις 14/11/16,: οι Τ.Κ. ΛΑΚΩΝΙΩΝ, ΤΑΠΩΝ, ΛΙΜΝΩΝ, ΦΟΥΡΝΗΣ, ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ και ΚΑΡΥΔΙΟΥ .
5. Όχι πριν τις 18/11/16, η Τ.Κ. ΚΡΙΤΣΑΣ.
ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ξεκινήσουν τη λειτουργία των μονάδων τους, ή να μην δέχονται προς άλεση ελαιόκαρπο, από περιοχές που δεν ενδείκνυται η συγκομιδή τους πριν τις παραπάνω ημερομηνίες.

Συνολικες προβολες σελιδας