Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σε αφρικανικό "κλοιό" η Κρήτη - Πότε έρχονται λασποβροχές

ΝΟΤΙΑΣ
Για μια ακόμη φορά η Κρήτη βρίσκεται σε αφρικανικό «κλοιό» με τους δυνατούς νοτιάδες και τη σκόνη να «πολιορκούν» το νησί. Η ένταση των ανέμων φτάνει κατά τόπους και τα 9 μποφόρ με τα Λιμεναρχεία να προειδοποιούν για τα σκάφη ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Μάλιστα μετά τους ανέμους έρχονται… λασποβροχές αφού σε πολλές περιοχές θα βρέξει και αναμένεται η σκόνη να καλύψει τα πάντα . Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες να υποφέρουν λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo.gr
Δυνατοί άνεμοι με σποραδικές νεφώσεις την Τρίτη στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου και νότιους ανέμους 7-9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Λασποβροχή την Τετάρτη;
Για την Τετάρτη 9/11 στο Ηράκλειο, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Ρέθυμνο
Αίθριος ο καιρός την Τρίτη στο Ρέθυμνο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 6-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Καταιγίδα την Τετάρτη
Για την Τετάρτη 9/11 στο Ρέθυμνο προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ.

Χανιά
Αίθριος ο καιρός την Τρίτη στα Χανιά με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 6-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ασθενής βροχή την Τετάρτη
Για την Τετάρτη 9/11 στα Χανιά, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος
Δυνατοί άνεμοι την Τρίτη και στον Άγιο Νικόλαο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 3ο βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 6-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό.

Μετά τους ανέμους, η βροχή
Για την Τετάρτη 9/11 στον Άγιο Νικόλαο, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, και πιθανότητα εκδήλωσης ασθενούς βροχής.
Eπιμέλεια : Φιλία Σαριδάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας