Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται “ζεστό” χρήμα σε αγρότες

opekepe650
Ποιες πληρωμές προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε περίπου ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή της εξόφλησης (30%) της Βασικής Ενίσχυσης του 2016 (354 εκατ. ευρώ περίπου) καθώς και του Πρασινίσματος (567 εκατ. ευρώ περίπου) αλλά και των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, όπως έχει κάνει γνωστό ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το ίδιο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι εξής πληρωμές:
Πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κ.λπ., καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κ.ά.), του LEADER και των δημοσίων έργων.
Επιπλέον έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η πληρωμή όσων δικαιούχων δεν έλαβαν την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης στις 27/10 και δικαιώθηκαν μετά τους ελέγχους.
Οι κατηγορίες που εξετάστηκαν είναι οι εξής:
Παραγωγούς (1.569) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2015, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2015. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.
Παραγωγούς (981) που εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.
Παραγωγούς (727) που τα προσωπικά τους στοιχεία όπως δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, δεν ταυτοποιήθηκαν με τα στοιχεία από την ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών.
Παραγωγούς (5.753) που εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ανήλθε στις 40.476.
Παραγωγούς (65.203) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ και εφόσον μετά τον υπολογισμό του συνολικού τους ποσού είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ θα πληρωθούν στην εκκαθάριση.
Παραγωγούς (1.009) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα.
Παραγωγούς (1.232) που μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων κρίθηκαν μη δικαιούχοι.

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας