Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ανασταλτικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη της Σητείας ο μικρός αριθμός κλινών

Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 7-9 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος για άλλη μια φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή μας ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θ. Πατεράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης. Παρευρέθηκαν από ελληνικής πλευράς η Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια σε θέματα Τουρισμού κα Κουντουρά, πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, φορείς του τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι κ.α.
Η συγκεκριμένη έκθεση αφορούσε μόνο επαγγελματίες του τουρισμού,  που στο σύνολο τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας.
Έγιναν επαφές με τουριστικά γραφεία όπως το SUNVIL, το APOLLO, το AVRA TOURS, με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους JET 2, με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ABTA) κ.α. οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του αεροδρομίου Σητείας,  έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για πτήσεις charter τα έτη 2017 και 2018 και προσκλήθηκαν να επισκεφθούν την περιοχή.
Οι προοπτικές από την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου είναι πολύ καλές, τόσο για την Κρήτη όσο και για την περιοχή της Σητείας και προβλέπεται αύξηση των επισκεπτών από την Αγγλία για το έτος 2017.
Από τις συζητήσεις με τους τουριστικούς πράκτορες διαπιστώθηκε δυστυχώς για άλλη μία φορά ότι ο μικρός αριθμός κλινών αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Σητείας.
Η συμμετοχή του Δήμου Σητείας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες ανάλογα με τις αγορές που ενδιαφέρουν την περιοχή.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας