Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό...
Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο με ήλιο.
Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.
<<Ρωμιοσύνη>> Γιάννης Ρίτσος


Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο είναι το πιο πρόσφατο γεγονός της νεότερης ιστορίας μιας και είναι μια μοναδική ιστορική στιγμή. Είναι κάθε είδους αντίσταση και αφοσίωση. Είναι εξέγερση συνειδήσεων. Είναι επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών.
Οι εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου προτρέπουν πάντα για στοχασμό για τα μηνύματα που τότε πρωτοεκφράστηκαν και σήμερα επαναπροσδιορίζονται, για όσα άλλαξαν και για όσα παρέμειναν τα ίδια, σε συνδυασμό όχι μόνο με την αμφισβήτηση για τις εκδηλώσεις του εορτασμού που πολλοί εκφράζουν, αλλά και για την ένταση της πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που σήμερα βιώνουμε.
Η ζωή από τότε έχει αλλάξει και φαντάζει μακρύς ο χρόνος. Μια ολόκληρη γενιά όμως, η εποχή εκείνη την έχει ανεξίτηλα σημαδέψει κυρίως γιατί ήταν η κορύφωση της αμφισβήτησης μιας ολόκληρης εποχής και της σύγκρουσης με απάνθρωπους μηχανισμούς.
Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει πάντα, μιας και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αγωνίζονται για το καλύτερο.
Σήμερα ταπεινοί εμείς προσκυνητές στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Συνολικες προβολες σελιδας