Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Οι δήμαρχοι του Λασιθίου προτείνουν τη δημιουργία ενός οργάνου που θα διαχειριστεί θέματα μεταναστών

«Προκρίνουμε την δημιουργία ενός οργάνου σε επίπεδο Κρήτης, που θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματα των προσφύγων σε άμεση συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και την συνδρομή των δήμων του νησιού».
Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχου κ. Πελαγίας Πετράκη, των δημάρχων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας κ.κ. Αντώνη Ζερβού και Θεοδόση Καλαντζάκη και του αντιδημάρχου Σητείας κ. Νίκου Λατζανάκη.
Ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα και το δήμαρχο Αθηναίων, δήλωσε ότι οι δήμοι δεν δύναται να διαχειριστούν ζητήματα που σχετίζονται με την φιλοξενία των μεταναστών, δεδομένης της ελλιπούς στελέχωσης τους, αλλά και των ισχνών οικονομικών.
Όπως ανέφερε την ερχόμενη Πέμπτη (10/10) κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης -που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή αιρετών της Περιφέρειας- αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί ο φορέας που θα κληθεί να καλύψει τυχόν αδυναμίες των δήμων του νησιού, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο ένταξης των προσφύγων.
Ήδη η δομή του δήμου Αθηναίων-όπως ο ίδιος τόνισε- έχει αποδώσει και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα ευέλικτο σχήμα για την διαχείριση, καταρχήν των χώρων που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. «Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη πολιτική στο Λασίθι και άλλη στα Χανιά», είπε.
Μάλιστα εν όψει της επικείμενης καθόδου του αρμόδιου υπουργού (25/11), αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για την φιλοξενία των προσφύγων και την συνολικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Όπως επίσης έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή που έχει συστήσει ο Δήμος, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους χώρους που διατίθενται για την φιλοξενία των προσφύγων.
Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας