Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Στην Ιεράπετρα το Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου

Θέατρο Οι ηλίθιοι του Νιλ Σάιμον
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, που διοργανώνει από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.Δήμου Ιεράπετρας.

«Η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και νοτιοανατολικής Κρήτης προσφέρει ξενοδοχεία για τη φιλοξενία των θεατρικών ομάδων και των διακεκριμένων ανθρώπων της Τέχνης που έχουν προσκληθεί στο φεστιβάλ. Εστιάτορες προσφέρουν φαγητό και άλλοι επαγγελματίες στηρίζουν οικονομικά. Αξίζουν συγχαρητήρια σ' αυτούς που, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας, στηρίζουν τον πολιτισμό στον τόπο μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.
Πριν την έναρξη του φεστιβάλ οι Ιεραπετρίτες και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Σάββατο 8 Οκτωβρίου: "Το τιμόνι μου κρατώ και την πόλη μου γυρνώ...": Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της πόλης με ώρα εκκίνησης στις 11 το πρωί.
"Τηλε-Mαριονέτες": Μια θεατρική παράσταση του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" (Συμβουλευτικός Σταθμός Λασιθίου) σε κείμενα και σκηνοθεσία της Ελευθερίας Σινατσάκη με ώρα έναρξης στις 8:30 μ.μ.
- Κυριακή 9 Οκτωβρίου: "Άχρηστα υλικά, ανακυκλώνουμε δημιουργικά": Παρασκευάζουμε σαπούνι με βότανα και μέλι. Μετατρέπουμε σε τσάντες τα παλιά μας κοντομάνικα μπλουζάκια που φέρνουμε μαζί μας. Ώρα έναρξης στις 11 το πρωί.
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: "Μικροί μάγοι... έτοιμοι;". Ο Δημήτρης Κρανίτσας σε ρόλο ταχυδακτυλουργού μαθαίνει σε μικρούς, επίδοξους μάγους πώς να κατασκευάζουν τα δικά τους μαγικά κόλπα! Ώρα έναρξης στις 6:30 το απόγευμα.
- Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: "Bossa nova διασκευές με latin μουσική και χορό!". Ελληνικές μελωδίες διασκευασμένες σε ρυθμούς Bossa nova. Στο τραγούδι η Μαρκέλλα Κουκούλη, στα πλήκτρα ο Θοδωρής Σαμπιωτάκης και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Σπύρος Μαστοράκης. Σε ρυθμούς latin, salsa, bachata κ.τ.λ. η Μαρκέλλα Κουκούλη και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χωριού. Ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.
- Παρασκευή 14 Οκτωβρίου: "Κρούοντας τα δέρματα": Παράτα με κρουστά στους δρόμους της πόλης από την ομάδα κρουστών "Κρούοντας τα δέρματα". Συμμετέχουν επίσης η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου "Τα παιδιά κάνουν θέατρο" και το Τμήμα Προπαιδείας της Μουσικής Σχολής Δήμου Ιεράπετρας. Ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.
Στο κιόσκι του φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα διαρκείας και να εξασφαλίζουν την προσωπική τους θέση στην αίθουσα, για να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις. Στο κιόσκι του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μπορούν να ενημερωθούν αλλά και να γίνουν μέλη, ώστε να στηρίξουν το νοσοκομείο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι παραστάσεις:
* Σάββατο 15 Οκτωβρίου: "Αντιγόνη" του Ζαν Ανούιγ - NοtaTheatrale, Βρυξέλλες.
* Κυριακή 16 Οκτωβρίου: "Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά - Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη.
* Δευτέρα 17 Οκτωβρίου: "Άγρυπνο κώμα" της Γιούλης Αποκατανίδου - "Μικροί Ήρωες", Καβάλα.
* Τρίτη 18 Οκτωβρίου: "Οι Σιδεράδες" του Μίλος Νίκολιτς - Θέατρο Περιγιαλίου, Κόρινθος.
* Τετάρτη 19 Οκτωβρίου: "Ψέμα στο Ψέμα" του Anthony Neilson - Θέατρο "Police", Αγρίνιο.
* Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: "8 γυναίκες κατηγορούνται" του Ρομπέρ Τομά - Θεατρική Ομάδα "Εξόρυξη", Λαύριο.
* Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: "Φτυστός ο μακαρίτης" της Πέννυ Φυλακτάκη - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου "Εν δράσει".
* Σάββατο 22 Οκτωβρίου: Τελετή λήξης και απονομές βραβείων.
«Η επιλογή των επτά ομάδων που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ, καθώς και των αναπληρωματικών, από την Καλλιτεχνική Επιτροπή, ήταν δύσκολη, καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό - που πληρούσαν όλα τα προαπαιτούμενα συμμετοχής - έφτασαν τις τριάντα. Όλες οι υποψήφιες παραστάσεις έδωσαν το στίγμα των ανθρώπων που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν το ερασιτεχνικό θέατρο», καταλήγουν οι διοργανωτές.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας