Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησαν τα «καζανέματα» στο νομό Λασιθίου

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε η νέα αποστακτική περίοδος και θα διαρκέσει ένα δίμηνο. Οι περίοδοι απόσταξης διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή, στο Νομό Λασιθίου.
Σε άλλες ξεκινούν από 1 Οκτωβρίου, σε άλλες στα μέσα του μήνα και σε άλλες αρχές Νοεμβρίου. Ήδη από την παραμονή της έναρξης της αποστακτικής περιόδου, στο τελωνείο απευθύνθηκαν δύο καζανάρηδες και εξέδωσαν άδεια απόσταξης για να καζανέψουν την επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο. Η μία άδεια ήταν  στη Φουρνή και η άλλη στα Φέρμα Ιεράπετρας.
Συγκεκριμένα, στην περιφέρεια του Αγίου Νικολάου η αποστακτική περίοδος ξεκινά την 1 Οκτωβρίου και αφορά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα Νεάπολη, Πρίνα, Καλό Χωριό, Λούμα, Βρουχά, Μέσα και Έξω Λακώνια, Ζένια, Σκινιά, Καστέλι Φουρνής, Βουλισμένη, Βρύσες, Καρύδι, Βραχάσι. Σε ορισμένα διαμερίσματα του Δήμου Αγίου Νικολάου η αποστακτική περίοδος ξεκινά από 15 Οκτωβρίου και διαρκεί έως 13 Δεκεμβρίου. Αυτά είναι Κριτσά, Κρούστας, Χουμεριάκο, Νικηθιανό, Μίλατος, Λατσίδα, Λίμνες, Μέσα και Έξω Ποτάμοι.
Στο Δήμο Οροπεδίου ξεκινά 1 Νοεμβρίου, για ένα δίμηνο.
Στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ιεράπετρας, η αποστακτική περίοδος ξεκινά από 15 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα, Ανατολή, Μακρυλιά, Μεσελέροι, Μύρτος, Μουρνιές, Γδόχια, Μύθοι, Καλαμαύκα, Ρίζα, Μάλες, Χριστός, Καβούσι, Καλαμαύκα, Ορεινό, Κάτω Χωριό, Σχινοκάψαλα, Άγιος Ιωάννης. Από 1 Οκτωβρίου ξεκινά στην έδρα του Δήμου Ιεράπετρας, Παχειά Άμμο, Βασιλική.
Και φέτος ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Λασιθίου φρόντισε να βοηθήσει τα μέλη του. Λειτουργεί, εντός του Τελωνείου, προσωρινό γραφείο παραλαβής των δηλώσεων των αποσταγματοποιών, συνδράμοντας το έργο των τελωνειακών υπαλλήλων.
Στη φωτογραφία, ο κ. Νίκος Καμινογιαννάκης και οι υπάλληλοι, στο γραφείο που λειτουργεί το σωματείο αποσταγματοποιών για την εξυπηρέτηση των καζανάρηδων
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας