Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση για την πορεία των έργων στο Λασίθι

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου για θέματα ευθύνης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Α. Ζερβός, ο Δήμαρχος Σητείας Θ. Πατεράκης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γ. Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Μ. Λουτσέτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚ Δ. Κουνενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Φ. Καζάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Εμ. Κλώντζας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Βάρδα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚ Γ. Αλεξάκης, μηχανικοί και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΚ.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας και διάθεσης για επίλυση των θεμάτων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στο νομό Λασιθίου. Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των έργων, τόσο στα Οδικά (ΒΟΑΚ και Διευρωπαϊκό) όσο και στα υδραυλικά (Φράγμα Αποσελέμη).
Εκ μέρους των δημάρχων τέθηκαν τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου τόνισε πως μετά από την συζήτηση και τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημάρχων «προτεραιότητα για το Λασίθι είναι η ένταξη του  ώριμου έργου του τμήματος του ΒΟΑΚ, «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» στην προγραμματική περίοδο 2014-2020» και η ωρίμανση των μελετών των υπόλοιπων τμημάτων του ΒΟΑΚ. Παράλληλα πρέπει να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για  δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης που σχετίζονται με το φράγμα του Αποσελέμη».
Ο σχεδιασμός και η υλοποίησης των έργων είναι μια δυναμική διαδικασία που απαιτεί επαγρύπνηση από όλους για αυτό συμφωνήθηκε τους επόμενους μήνες να προγραμματιστεί η παρουσίαση των μελετών του ΒΟΑΚ που αφορούν το Λασίθι σε ανοικτή σύσκεψη με τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους φορείς και τους πολίτες του Λασιθίου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας