Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Με...δώρα στο Χαμέζι και την Αγία Πελαγία έρχεται ο Δέδες!

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/-.jpeg?mtime=20160913083344Μεγάλες παρεμβάσεις στην Κρήτη αναμένεται να εξαγγείλει προς το τέλος του μήνα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ.Γ.Δέδες ο οποίος θα προετοιμάσει την κάθοδο του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο. Μια επίσκεψη που θα συνδυαστεί με τη δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελλίου εάν όλα πάνε καλά στο διαγωνισμό που μετατέθηκε για τις 27 Οκτωβρίου! Μαζί με τα μεγάλα έργα το υπουργείο δρομολογεί τόσο την ολοκλήρωση της γέφυρας στο Χαμέζι όσο και τους κόμβους στην Αγία Πελαγία.

Ο σχεδιασμός από το Καλοκαίρι ήταν να έρθει ο κ.Τσίπρας στην Κρήτη, «αλλά να έχει και κάτι να πει». Και προς αυτή την κατευθυνση δρομολογείται η στρατηγική μελέτη για τον Βορειο Οδικό Άξονα η οποία «θα είχε προκηρυχθεί εάν δεν άλλαζε ο νόμος για τα δημόσια έργα» όπως λένε στο υπουργείο.
Ο κ.Δέδες είχε χθες συνάντηση για μία και πλέον ώρα με τον περιφερειάρχη στην Αθήνα και συζήτησε με τον κ.Αρναουτάκη όλα τα μεγάλα θέματα που είναι ανοιχτά στην Κρήτη, επικαιροποίησαν τις συζητησεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα, θα εμπλακεί τόσο στο αεροδρόμιο Καστελλίου, όσο  και στον ΒΟΑΚ αφού υιοθετείται η πρόταση της περιφέρειας για ρήτρα διαθεσιμότητας ώστε να μην μπουν διόδια στον ΒΟΑΚ, σε όποια τμήματα προχωρήσει τέλος πάντων ο δρόμος.
Στην συνάντηση των δύο ανδρών έγινε συζήτηση για τον ΒΟΑΚ, το δρόμο Μεσσαράς-που αναμένεται την άλλη εβδομάδα υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου αφού ξεπεράστηκαν τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια-, όπως επίσης συζητήθηκαν και  όλα τα έργα του νησιού αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Μάλιστα για τα έργα που αφορούν το νησί και υπάγονται στο Υπουργείο ο κ. Δέδες διαβεβαίωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι, θα έρθει στην Κρήτη μετά τις 20 Οκτωβρίου και θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Τι θα αφορούν οι ανακοινώσεις; Εκτός από τη Μεσαρά και συγκεκριμένα τμήματα του ΒΟΑΚ: την ολοκλήρωση της γέφυρας στο Χαμέζι, τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, δύο τμήματα στα Χανιά, μια μεγάλη παρέμβαση στο Ρέθυμνο, το Λασίθι κλπ.

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας