Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Με έναν καταστροφέα κλαδιών ενισχύονται η Υπηρεσία Πρασίνου και η Πολιτική Προστασία

Η Υπηρεσία Πρασίνου και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας ενισχύονται με έναν καταστροφέα κλαδιών, που πρόσφατα παρελήφθη.
«Τα οφέλη για το Δήμο από την αγορά του εν λόγω μηχανήματος», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης, «είναι πολλαπλά.

Ελαττώνονται σημαντικά οι εργατοώρες από μία υποστελεχωμένη υπηρεσία, όπως αυτή του Πρασίνου, αφού αποφεύγεται η χρονοβόρα διαδικασία κοπής των κλαδιών και το παράλληλο φόρτωμά τους σε αμάξι ή φορτηγό. Εξοικονομούμε σε καύσιμα, αφού και μηδενίζονται αμέτρητα δρομολόγια σε χώρους καύσης, ενώ αρκετοί ήταν οι τόνοι που μεταφέρονταν στον ΧΥΤΑ δρώντας προσθετικά στο κόστος. Και η επιβάρυνση του ήταν μεγαλύτερη μιας και ό,τι καταλήγει στο ΧΥΤΑ, του οποίου η διαχείριση γίνεται από τον ΕΣΔΑΚ, αποτελεί δαπάνη του Δήμου μας.
Από ‘κει και πέρα η καύση των φυτικών υπολειμμάτων επιφέρει μείωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, αυξημένη διάβρωσή του, καταστροφή της μικροχλωρίδας και εδαφοπανίδας. Επίσης επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου από την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, ενώ μπορεί να υπάρξει ρύπανση επιφανειακών έστω υδάτων λόγω της μεταφοράς των αντίστοιχων σωματιδίων.
Τέλος, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το θρύμμα (πριονίδι) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση και την λίπανση του εδάφους, γεγονός, το οποίο θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε σε δημοτικά παρτέρια, κήπους και κοινόχρηστους χώρους με δέντρα τόσο στην πόλη μας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και το όφελος των συμπολιτών μας», κατέληξε ο κ. Λεβεντέρης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας