Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

«Διεθνές» το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου ξεκίνησε και φέτος την υλοποίηση των «Erasmus +». Το σχολείο έχει αναλάβει τα εν λόγω ευρωπαϊκά προγράμματα για τρίτη συνεχή χρονιά.

«Πρόκειται», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής του σχολείου κ. Εμμανουήλ Κοντογιαννάκης, «για προγράμματα που θα συνεχιστούν για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα ολοκληρωθούν με την λήξη της σχολικής σαιζόν 2016-2017, αλλά και για προγράμματα που είναι τριετούς διάρκειας και θα ολοκληρωθούν την σχολική χρονιά 2017-2018.
Τα προγράμματα αυτά -ως γνωστόν- αποτελούν συνεργασίες- συμπράξεις μεταξύ σχολείων της Ευρώπης με ανταλλαγή επισκέψεων και καλών πρακτικών με την συμμετοχή μόνο εκπαιδευτικών ή εκπαιδευτικών και μαθητών.
Τις προηγούμενες ημέρες στην Εσθονία ταξίδεψαν πέντε μαθητές και μαθήτριες συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «1,2,3 …Play the game» με συντονίστρια χώρα την Πολωνία και ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από την χώρα αυτή.
Αλλά και κατά την τρέχουσα χρονιά πολλές θα είναι οι επισκέψεις του σχολείου σε διάφορα ευρωπαϊκά σχολεία καθώς και οι επισκέψεις ευρωπαϊκών σχολείων στο Παλαίκαστρο. Ήδη έγιναν οι πρώτες μετακινήσεις στη Λιθουανία και στην Εσθονία, ενώ ακολουθούν στο προσεχές διάστημα στην Κύπρο, στη Βουλγαρία, στην Ολλανδία κτλ. Στις αρχές Νοεμβρίου το Δημοτικό του Παλαικάστρου υποδέχεται 35 εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας