Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πλακιωτάκης: Πλήγμα για τους πολίτες του Λασιθίου η αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων

plakiotakis-735x459
Στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με την  αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, προσκολλημένος στην πάγια τακτική της κυβέρνησης της αποφυγής απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, δεν απαντά με ποιο τρόπο η αναδιάρθρωση των υποθηκοφυλακείων σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης θα διευκολύνει τους πολίτες της χώρας μας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμμένοντας σε στείρες κομματικές αγκυλώσεις, με την συγκεκριμένη αναδιάρθρωση οδηγεί  και υποβάλλει με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες της χώρας μας σε μια άνευ προηγουμένου φυσική  αλλά και οικονομική ταλαιπωρία αφού για την παραλαβή ενός απλού εγγράφου θα αναγκαστούν να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μέσω ενός παλαιού και κακοσυντηρημένου  επαρχιακού οδικού δικτύου στο Νομό Λασιθίου και  επιπροσθέτως σκόπιμα παραβλέπει τη σπουδαιότητα της κατοχύρωσης της νησιωτικότητας για τις νησιωτικές περιοχές της πατρίδας μας και νομοθετεί έναν νόμο όπου πλήττει ανεπανόρθωτα τις τοπικές οικονομίες και τους κατοίκους των νησιών μας .
Το αξιοσημείωτο δε είναι ότι ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης αναδιάρθρωσης αποκαλύπτει την πλήρη αδιαφορία και άγνοια του Υπουργείου  ως προς τις τοπικές ιδιαιτερότητες του κάθε νομού  και το ρόλο που διαδραματίζει κάθε Υποθηκοφυλακείο στην  ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στους αγροτικούς και νησιωτικούς νομούς.
Μεταθέτοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα στην έναρξη της λειτουργίας των γραφείων του Εθνικού Κτηματολογίου το 2020, οι Κυβερνητικές επιλογές επιβαρύνουν τον ήδη βεβαρημένο και ελλειμματικό προϋπολογισμό της χώρας, αφού καταργούνται τα υπάρχοντα Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν χωρίς κόστος και το έργο τους θα αναλάβουν Υποθηκοφυλακεία τα οποία θα λειτουργούν με έμμισθο προσωπικό.  
Ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να κατανοήσει ότι μεταθέτοντας στις καλένδες τη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων παραβλέπει και αδιαφορεί για  τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών του στους πολύπαθους πολίτες της χώρας μας. Απαιτείται σωστός σχεδιασμός, οργάνωση και πολιτική βούληση για την διακυβέρνηση της χώρας, ο υπουργός όμως και η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί ενδιαφέρονται μόνο για την υλοποίηση της κομματικής ατζέντας την οποία πρεσβεύουν και έχουν οδηγήσει την χώρα σε τέλμα.
Καλώ λοιπόν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ενσκήψει με σύνεση και να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ακολουθώντας την τακτική της στείρας άρνησης και  μετάθεσης ευθυνών και να πράξει τα δέοντα.
ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
τέως Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
Βουλευτής N.Λασιθίου

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας