Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Εκπαίδευση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι

Ενημερωτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης πραγματοποιήθηκε στη Σητεία και ακολούθησε σχετική άσκηση στο λιμάνι της Σητείας.

6-00-%cf%83-%cf%81%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7-2Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο σύμβασης, που διατηρεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας με την εταιρία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.-E.P.E S.A». Μεταξύ άλλων προβλέπονται θεωρητικές εκπαιδεύσεις και ασκήσεις, όπως και αυτή που διοργάνωσε το Ταμείο για τα μέλη της Ομάδας Απορρύπανσης με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη.
Η θεωρητική εκπαίδευση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, περιελάμβανε διάφορα θέματα αντιμετώπισης της ρύπανσης, τα οποία εισηγήθηκε ο Ωκεανογράφος- Περιβαλλοντολόγος κ. Θανάσης Πολυχρονόπουλος. Την παρακολούθησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου, στελέχη του Λιμεναρχείου Σητείας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του Συλλόγου Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων και της ΕΔΕΑΚ.
6-00-%cf%83-%cf%81%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7-3Για την εταιρία που αντιπροσωπεύει σημείωσε ότι ασχολείται με την αντιμετώπιση ρυπάνσεων τα τελευταία 40 χρόνια έχοντας αντιμετωπίσει πάνω από 2.000 περιστατικά μικρά και μεγάλα τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων έχει αντιμετωπίσει περιστατικά όπως το «See Diamond», το «Ποσειδών Εξπρές» στην Πάρο, και άλλα στην Μύκονο, στην Άνδρο κι αλλού.
Στο χώρο του λιμανιού πραγματοποιήθηκε επίδειξη του εξοπλισμού και αμέσως μετά διεξήχθη άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης με την ρήψη πλωτού φράγματος στο λιμάνι περιμετρικά από ένα πλοίο και την εικονική περισυλλογή πετρελαιοειδών από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και κυρίως χρήσιμη, όπως δήλωσαν συμμετέχοντες και παραστάμενοι.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας