Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Απαγορεύεται η... φέτα στην Κρήτη

φέταΤελικά μόνο η Κρήτη, ως φαίνεται, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όρο "φέτα", σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Λέσβο επιτρέπεται ο όρος "φέτα".

Μετά τις τελευταίες όμως εξελίξεις, και η Νότια Αφρική, η Μποτσουάνα, το Λεσότο, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Σουαζιλάνδη και ο Καναδάς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο "φέτα": "FETA made in Canada", "FETA made in South Africa" και ούτω καθεξής, για τις χώρες που αναφέραμε παραπάνω.
Στην Κρήτη η φέτα παράγεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο "φέτα" και μπορεί ο Αφρικανός, ο Καναδός, ο Ναμιμπιανός ή όπως αλλιώς πέστε τον και δεν μπορεί ο Κρητικός; Δηλαδή να πιστέψουμε ότι οι παππούδες των λαών που αναφέραμε παραπάνω τυροκομούσαν φέτα και οι παππούδες μας τυροκομούσαν λευκό τυρί Κρήτης, όπως μας έχουν επιβάλει να ονομάζουμε εμείς τη φέτα που παράγεται στο νησί;
Ας την ονομάσουμε και εμείς τότε "FETA made in Creta", για να μη μείνουμε παραπονούμενοι και μας πετάξουν έξω από την αγορά της φέτας. Αλίμονό μας αν αφήσουμε αυτούς που διαχειρίζονται την τύχη των προϊόντων μας να επιτρέπουν σε όλους τους άλλους τον όρο "φέτα" και σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται να τους το απαγορεύουν.
Και επειδή δεν έχουν και πολλά αιγοπρόβατα, θα μπορούν να την παράγουν από αγελαδινό γάλα, από γάλα αντιλόπης, από γάλα πολικής αρκούδας για τον Καναδά και τελικά το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να ξεφτιλίσουν τελείως ένα προϊόν- "χρυσάφι" της Ελλάδας.
Καλά μας κάνουν οι Ευρωπαίοι και μας "λαλούν" σαν τα σκουπίδια, αφού δεν είμαστε άξιοι ούτε τα προϊόντα μας να υπερασπιστούμε.
Ακούς εκεί "Feta made in Canada"... και "λευκό τυρί Κρήτης"! Άντε βγες στις αγορές να δούμε τι θα πουλήσει περισσότερο: η φέτα ή το λευκό τυρί; Εκατό τοις εκατό η φέτα.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας