Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Nίκος Αικατερινίδης : Η κρισιμότερη Εκλογική μάχη‏

Οι προσεχείς εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου στην Ελλάδα, όχι γιατί για πρώτη φορά από το 1974 και έπειτα θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, που θα αποτελείται από περισσότερα από ένα κόμματα, αλλά γιατί βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την χώρα μας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα αποτελέσει είτε την ευκαιρία για μια νέα αρχή, που θα συνοδεύεται από την αναγκαιότητα για πολύ δουλειά, είτε ένα πισωγύρισμα αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων με αποτέλεσμα μια κυβέρνηση ανάγκης για να συνεχίσουν οι λανθασμένες πολιτικές της φορολογίας, της ανεργίας, του κρατισμού και της ύφεσης. Μόνο η ανάπτυξη και η ορθή χρήση των δυνατοτήτων που μας δίνονται μέσα από τα φυσικά πλεονεκτήματα της χώρας μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να τονώσουν την τοπική οικονομία. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με «πολλή δουλειά»: μια λέξη που δεν γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αλλά και όσοι από τα δύο αυτά κόμματα τη γνωρίζουν , αρνούνται να «σηκώσουν τα μανίκια».

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει διαφορετική λογική και στρατηγική. Το βασικό μας πλεονέκτημα για το Λασίθι, και για την Κρήτη γενικότερα, είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι κρητικιά και γνωρίζει καλύτερα τα ζητήματα του τόπου μας.

Γνωρίζει ότι, μόνο ο τουρισμός μπορεί να μας αποφέρει άμεσα έσοδα και παράλληλα να αποκαταστήσει το όνομα της χώρας μας παγκοσμίως. Γιʼ αυτό και προσωπικό μου στοίχημα ως βουλευτής είναι η ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων του νομού μας, όπως είναι οι παραλίες μας και οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Η εμπειρία μου στο τουριστικό προϊόν αποτελεί και το εχέγγυο του αποτελέσματος. Όμως ο τουρισμός μπορεί να πάει ακόμη παραπέρα, μπορεί να συνδυαστεί με την κριτική διατροφή και να δώσει νέες διεξόδους στην αγροτική μας παραγωγή. Η διασύνδεσή τους θα αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη του Λασιθίου. Βέβαια δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όλες οι αναπτυξιακές ενέργειες θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Έτσι μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που θα συνδυάζει τις διακοπές, την ιστορία και το περιβάλλον με τις διατροφικές συνήθειες της Κρητικής παράδοσης και της μεσογειακής κουζίνας, θα είναι το πρωταρχικό μας στοιχείο που φέρει και την ανάπτυξη.

Το βασικό μου όμως μέλημα είναι να ξαναφέρω το χαμόγελο στο πρόσωπο των Λασιθιωτών, να ξανακάνω τους συμπολίτες μου με την ευρύτερη έννοια του νομού υπερήφανους!

Συνολικες προβολες σελιδας