Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η εορτή της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου


timios_prodromos_boliares

Με τη μεγάλη συμμετοχή Κλήρου και λαού πανηγύρισε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, εορτή της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, το φερώνυμο καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά. Στον Μεγάλο Εσπερινό της Κυριακής 28/8 χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Μονής και Εφημέριοι των επαρχιών Σητείας και Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τους χώρους του μοναστηριού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο προφητικό και προδρομικό έργο αλλά και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας κ. Σήφης Αναστασάκης και Θεοδ. Πατεράκης αντίστοιχα, Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.
Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για τον βίο και την αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ενορίας Κάτω Σύμης, που βρίσκεται στην τοποθεσία «Βολιάρες» επί της επαρχιακής οδού Μύρτου-Βιάννου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας