Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Βούλιαξε η Ιεράπετρα από τουρίστες . Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Αυγουστος.

Με καλές προοπτικές για τον τουρισμό του άμεσου μέλλοντος κλείνει ο Αύγουστος στην πανέμορφη "Νύμφη" του Λιβυκού Πελάγους, την Ιεράπετρα.Η κατασκευή της αίθουσας υποδοχής του αεροδρομίου Σητείας και η εξυπηρέτηση πτήσεων τσάρτερς από φέτος έφερε πολλούς περισσότερους τουρ οπερέιτορ στο νοτιοανατολικό τμήμα του Ν. Λασιθίου, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη να κλείνουν τις συμφωνίες τους με τις ξενοδοχειακές μονάδες της Σητείας, του Μακρύ Γιαλού και της Ιεράπετρας για την ερχόμενη σεζόν.

«Η ζήτηση για περισσότερες κλίνες στα ξενοδοχεία, από τη Σητεία μέχρι την Ιεράπετρα, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εκτιμώ ότι θα χρειαστούμε περισσότερες από 3.000 κλίνες την ερχόμενη σεζόν για να καλύψουμε την τρομερή ζήτηση που υπάρχει», μας είπε ο κ. Αλφρέδο Ευθυμίου, υπεύθυνος Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης, διευθυντής του ξενοδοχείου "Sunshine", ιδιοκτησίας του κ. Αντώνη Λελάκη.
Από τη στιγμή που το αεροδρόμιο Σητείας έλυσε το πρόβλημα της φθηνής μεταφοράς του Ευρωπαίου επισκέπτη και της γρήγορης μετάβασής του στα ξενοδοχεία του νομού Λασιθίου, η αύξηση της τουριστικής κίνησης στη νοτιοανατολική Κρήτη θα είναι αλματώδης.
«Ένα μεγάλο ολλανδικό γραφείο θα ξεκινήσει από τη νέα σεζόν να φέρνει τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ από τη Σητεία. Έτσι το ερχόμενο καλοκαίρι στο Νότο του νομού Λασιθίου και στη Σητεία θα έχουμε περισσότερους Ολλανδούς», πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

Επενδύσεις


Στο μεταξύ, νέες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού γίνονται στην Ιεράπετρα. Πρόκειται για τη νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου "Ostria Beach" του κ. Γ. Τζαράκη στην Ιεράπετρα και την επένδυση του κ. Απόστολου Παπουτσάκη στο 2ο χιλιόμετρο Ιεράπετρας-Σητείας. Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο που σχεδιάζει η οικογένεια Καράτζη στη θέση "Κάτεργο", δυτικά της μεγάλης παραλίας του Αγίου Ιωάννη, το επίσης πεντάστερο ξενοδοχείο της οικογένειας Δομαζάκη δίπλα στο κάμπινγκ του Κουτσουναρίου, στο κέντρο της μεγάλης παραλίας, και τέλος τη μεγάλη επένδυση στο Θόλο Καβουσίου που σχεδιάζει η οικογένεια Μεταξά, στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ιεράπετρας.
Όλες αυτές οι επενδύσεις, που θα μετατρέψουν την Ιεράπετρα σε τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής, θα είχαν προχωρήσει ήδη αν η κρίση δεν υποχρέωνε το τραπεζικό μας σύστημα να αλλάξει πολιτική.

Οικονομικός προορισμός

Η Ιεράπετρα ως περιοχή αυτάρκης σε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, που επιτρέπει στον ξενοδόχο και τον τουριστικό επιχειρηματία μέσα σε λίγα λεπτά να έχει το κάθε αγαθό από την παραγωγή στην κατανάλωση, χωρίς την παρέμβαση των μεσαζόντων, εξελίχθηκε στον πιο οικονομικό προορισμό της ανατολικής Κρήτης, πράγμα το οποίο συνυπολογίστηκε από τους επισκέπτες της.
«Αυτό το καλοκαίρι γνωρίσαμε μόνο ευχαριστημένους επισκέπτες, που έφευγαν από τον τόπο μας με ένα πλατύ χαμόγελο και μια υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν γιατί πέρασαν καλά μαζί μας και κυρίως οικονομικά μας έλεγαν ότι γνώρισαν ένα ευλογημένο τόπο, με τόσες ομορφιές και τόσο φιλόξενους ανθρώπους. Εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας, θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που επέλεξαν τον τόπο μας για τις διακοπές τους. Μας συγκίνησαν με τα καλά τους λόγια οι Ηρακλειώτες γείτονές μας, οι Ρεθυμνιώτες και οι Χανιώτες», μας είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Λαθουράκης.

Β
Σεπτέμβρης και Οκτώβρης
10% πάνω οι κρατήσεις

Οι κρατήσεις για το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού είναι περισσότερες από πέρυσι.
«Η σεζόν εκτιμούμε ότι θα κλείσει με αύξηση 10-12% στις διανυκτερεύσεις. Τα μεγάλα ξενοδοχεία πήγαν πολύ καλά, όπως και ορισμένα από τα μικρότερα», μας είπε ο κ. Αλφρέδο Ευθυμίου. Την Ιεράπετρα φέτος επισκέφτηκαν αρκετοί νέοι πελάτες.
«Είχαμε μεγάλη αύξηση στις αφίξεις από Ρωσία και Γαλλία, αλλά και από την Πολωνία, που είναι μια νέα αγορά. Αρκετό κόσμο είχαμε επίσης από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και την Τσεχία. Λόγω οικονομικής κρίσης όμως, είχαμε λιγότερους Έλληνες επισκέπτες, πράγμα που ήταν αναμενόμενο», πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.
Από τη νέα τουριστική περίοδο σε όλες τις παραλίες της Ιεράπετρας, εκτός από τις δεκάδες γαλάζιες σημαίες, θα κυματίζουν και οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θαλάσσιων και Παράκτιων Περιοχών, η επιτροπή αξιολόγησης της οποίας τις κατέταξε στις τρεις πρώτες θέσεις των 50 βραβευμένων ελκυστικότερων παραλιών της νότιας Ευρώπης.


Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας