Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας»

logo

Ελληνικη Δημοκρατια   ΑΔΑ: 4ΑΜΔΩ1Γ-5Ι9  

ΔΗΜΟΣ   ΣΗΤΕΙΑΣ        Σητεία: 30-08-2011

Πληροφορίες: Αριστοτέλης Μεραμβελιωτάκης 
Τηλέφωνο:  28433 40500     Fax    :         28430 24584                                                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Ο Δήμος Σητείας είναι ο Εταίρος 2 του Έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» (κωδικός: Κ1_1_05). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των  500.000 €, από τον οποίο ποσό 100.000 € αφορά τις εγκεκριμένες ενέργειες του Δήμου Σητείας. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και κατά 20% από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013.
         Η Οικονομική Επιτροπή έχοντας υπόψη το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και τις διατάξεις του Π.Δ. 4/2002 (ΦΕΚ 3/Α΄/14-01-2002) «Εκτέλεση ενεργειών Τεχνικής Βοήθειας-Στήριξης και διαχείρισης των αντίστοιχων πόρων», και κατ΄ εφαρμογή της από 15/6/2011 υπογεγραμμένης Σύμβασης Χρηματοδότησης, του εγκεκριμένου Τεχνικού Δελτίου Έργου και του από 10/6/2011 υπογεγραμμένου Συμφώνου Εταιρικής Συνεργασίας, ανακοινώνει ότι ενδιαφέρεται να δημιουργήσει βάση δεδομένων δυνητικών συνεργατών για την προμήθεια αγαθών ή/και την παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα με το συνημμένο Παράρτημα Ι, για την υλοποίηση των παραδοτέων του έργου ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στην δημιουργία της εν λόγω βάσης δεδομένων.
           Στη Βάση μπορεί να ενταχθεί κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή σε τρίτες χώρες, που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων (ΣΔΣ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), η οποία κυρώθηκε με το νόμο 2513/1997, που δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
         Οι αιτούντες πρέπει να έχουν ενασχόληση και εμπειρία στην προμήθεια ή στην παροχή υπηρεσιών της κατηγορίας στην οποία επιθυμούν να καταχωρηθούν.
       Από την εγγραφή στον Κατάλογο αποκλείονται αιτούντες για τους οποίους:
  • υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
  • υπάρχει καταδίκη βάσει απόφασης που έχει ισχύ δεδικασμένου για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή τους, για τέλεση σοβαρού επαγγελματικού παραπτώματος, το οποίο η αναθέτουσα αρχή δύναται να διαπιστώσει με οποιοδήποτε τρόπο.
  • έχουν τεθεί σε κατάσταση πτώχευσης, εκκαθάρισης, παύσης εργασιών, αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού, ή τελούν σε ανάλογη κατάσταση, βάσει του δικαίου της χώρας εγκατάστασης (όταν πρόκειται για αλλοδαπούς υποψήφιους).
  • έχει κινηθεί εις βάρος τους διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια διαδικασία.
  • υπάρχουν ανεκπλήρωτες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, τόσο κατά το δίκαιο του τόπου εγκατάστασης, όσο και κατά το ελληνικό δίκαιο.
        Ο Δήμος Σητείας μπορεί να επιβεβαιώσει με όποιο μέσο κρίνει πρόσφορο την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων.
        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στη βάση δεδομένων δυνητικών συνεργατών και προμηθευτών συμπληρώνοντας τα συνημμένα υποδείγματα (Παράρτημα ΙΙ και ΙΙΙ). Οι αιτήσεις αποστέλλονται είτε  ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δήμος Σητείας (Υπόψη κ. Αριστοτέλη Μεραμβελιωτάκη) με την ένδειξη «Βάση δεδομένων δυνητικών συνεργατών για την προμήθεια αγαθών ή/και την παροχή υπηρεσιών για το έργο ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ», είτε με τηλεομοιοτυπία στο 28430 24895 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση meramv@gmail.com.
         Η διαδικασία θα παραμείνει «ανοικτή» καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου.
         Η χρήση των προσωπικών δεδομένων τα οποία θα συλλεχθούν με την παρούσα διαδικασία τελούν υπό την προστασία των διατάξεων του Ν. 2472/1997 και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εγγραφή στη βάση δεδομένων μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε στιγμή με απλή δήλωση προς το Δήμο Σητείας.
         Σε κάθε περίπτωση η εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργασίας και η εγγραφή στο σχετικό κατάλογο δε δεσμεύει  με οποιοδήποτε τρόπο το Δήμο Σητείας.
         Η Υπηρεσία θα επιλέγει τους συνεργάτες της με βάση την κοινοτική και εθνική νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων και υπηρεσιών.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

xrimatod

Συνολικες προβολες σελιδας