Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Με μικρή συμμετοχή στο Ν. Λασιθίου η κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η φετινή τουριστική περίοδος, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών για τους εργαζόμενους, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει άμεσα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τον κλάδο του τουρισμού συνολικά, αλλά και λόγω των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται σε βάρος των εργαζομένων που βλέπουν «κεκτημένα δικαιώματα ετών να ισοπεδώνονται μέσα σε μια μέρα», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου κα Μαρία Φαζού.

Κι ενώ ο κλάδος βιώνει την έντονη ανασφάλεια που προκαλούν οι αλλαγές, προσπαθεί να διαμαρτυρηθεί, με την χθεσινή απεργία να έρχεται σε μια περίοδο που μάλλον χαρακτηρίζεται «καθυστερημένη και άκαιρη» από τους περισσότερους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αλλά και εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.
«Απευθύναμε την πρόσκληση στην απεργία για τις 5 το απόγευμα, επειδή είναι μια ώρα που δίνει τη δυνατότητα σε αρκετούς να συμμετέχουν. Οι αλλαγές που γίνονται θίγουν εργασιακά δικαιώματα ετών και πρέπει να διαμαρτυρηθούμε», υπογραμμίζει η κα Φαζού.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας