Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Μέτωπο Ιεράπετρας-Σητείας-Βιάννου και Περιφέρειας για διεκδίκηση άμεσων ενισχύσεων

Οι πρώτες αποφάσεις για τους τρόπους διεκδίκησης άμεσων ενισχύσεων στους πληγέντες παραγωγούς από την πρόσφατη θεομηνία, μετά και τις πρώτες απογοητευτικές απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πάρθηκαν χθες και σήμερα, αρχικά στη σύσκεψη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και σήμερα το πρωί σε νέα σύσκεψη που έγινε στον Δήμο.

Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη παρόντες εκτός από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο, ήταν παρόντες πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων Αργύρης Πανταζής, ενώ λόγω ενός προβλήματος δεν κατάφερε να παρευρεθεί ο αγροτικός σύλλογος Βιάννου.
Αφού αναλύθηκε όλη η κατάσταση, μετά και τις καταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί πάρθηκε η κοινή απόφαση από όλους πως πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των τριών περιοχών που έχουν πληγεί και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη να ασκηθεί η απαιτούμενη πίεση, με βασικά αιτήματα άμεσες και με οποιοδήποτε τρόπο ενισχύσεις προς τους πληγέντες, απλούστευση και επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών αποζημιώσεων και ικανοποίηση αιτημάτων προστασίας και ελάφρυνσης των παραγωγών από χρέη φορολογία-ασφάλιση, αφού όσα έχουν εξαγγελθεί δεν ικανοποιούν κανένα.
Πρώτο βήμα θα είναι η ολοκλήρωση της οικονομικής αποτύπωσης των ζημιών που έχουν καταγραφεί και μόλις υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, θα γίνει νέα σύσκεψη στην Ιεράπετρα με την παρουσία αγροτών και φορέων από Βιάννο και Σητεία, στην οποία θα ζητηθεί η παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης. Εκεί από κοινού θα αποφασιστεί το διεκδικητικό πλαίσιο προς τα αρμόδια Υπουργεία και την κυβέρνηση.
Όλα αυτά με στόχο την κοινή γραμμή όλων των πληγεισών περιοχών για μεγαλύτερη πίεση, χωρίς βιαστικές αποφάσεις όπως τονίζεται τόσο από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας όσο και από αυτό την Σητείας.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας