Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Γεωτουρισμός στα νησιωτικά γεωπάρκα

Την Παρασκευή και το Σάββατο 12 και 13 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνάντηση έργου ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ / GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS (GEO –  IN),  στα Ανώγεια,
μετά από πρόσκληση από τον Επικεφαλής Εταίρο του έργου, ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΙΝΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  Ο.Τ.Α. (ΑΚΟΜ)
Το έργο πραγματοποιείται στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Κύπρος στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Σητείας με το Γεωπάρκο  Σητείας.
Την πρώτη ημέρα της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα τεχνικά θέματα που θα απασχολήσουν τους εταίρους για τα επόμενα δύο χρόνια (μελέτες, έργα, παρακολούθηση, κ.λ.π.), καθώς και ο συντονισμός, μεταξύ των εταίρων για τις κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα και έχουν να κάνουν με την προβολή των τεσσάρων  Γεωπάρκων, του Ψηλορείτη, της Λέσβου, της Σητείας και του Τροόδους στη Κύπρο, όπως η συμμετοχή μας στην έκθεση του Βερολίνου ΙΤΡ, τον προσεχή Μάρτιο.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν  επισκέψεις σε χαρακτηριστικά σημεία και Γεώτοπους  του Γεωπάρκου Ψηλορείτη.
Στην συνάντηση, ο Δήμος Σητείας εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. τερζή Λεωνίδα και τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας κ. Βαγγέλη Περάκη.
– Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή  του Δημήτρη Πατακό και όλους τους εργαζομένους του ΑΚΟΜ, για τη θαυμάσια και ζεστή φιλοξενία τους, τον  Μπάμπη Φασουλά από το Μ.Φ.Ι.Κ.  και τους υπόλοιπους εταίρους στο έργο, κ. Νίκο Ζούρο Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, τον κ. Ηλία Βαλιάκο από το Γεωπάρκο και το Μουσείο απολιθωμένου Δάσους  της Λέσβου, την κα Κλέλια  Βασιλείου και τον κ. Χάρη Νικολάου από το Γεωπάρκο της Κύπρου, για την συνεργασία τους, στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των νησιωτικών Γεωπάρκων μας.

Σητεία Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO

Συνολικες προβολες σελιδας