Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Δεν είναι έτοιμοι οι εστιάτορες για το τυποποιημένο ελαιόλαδο

Με πρόστιμο 500 ευρώ κινδυνεύουν όσοι ιδιοκτήτες εστιατορίων διαθέτουν στα τραπέζια τους ανοιχτές συσκευασίες ελαιολάδου από την 1η Ιανουαρίου 2018, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το ελαιόλαδο θα διατίθεται αποκλειστικά σε σφραγισμένες συσκευασίες.

Αυτό απαιτεί ο σχετικός κανόνας Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, σύμφωνα με τον οποίο «από την 1-1-2018 το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης που θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις».
Το νέο αυτό μέτρο αλλάζει τα δεδομένα, καθώς δημιουργεί μια νέα αγορά προϊόντων τυποποιημένου ελαιολάδου, η οποία θα απευθύνεται στη μαζική εστίαση και υπολογίζεται στους 10.000-12.000 τόνους. Έτσι εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 1/3 η συνολική εγχώρια κατανάλωση τυποποιημένου ελαιολάδου, που σήμερα υπολογίζεται στους 35.000-40.000 τόνους τον χρόνο.
Απέσυραν το ελαιόλαδο από τα τραπέζια
Κάναμε μια γρήγορη έρευνα σε αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες του Αγίου Νικολάου και διαπιστώσαμε ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι ακόμα έτοιμοι για εφαρμογή του νόμου και ότι υπάρχει προβληματισμός καθώς δεν είναι ακόμα σίγουροι πώς θα εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποσύρει πλήρως το ελαιόλαδο από τα τραπέζια μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το θέμα.
ΛΕΩΝ.Κ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας