Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Τι θα γίνει με τα τμήματα του ΒΟΑΚ από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία και την Ιεράπετρα

Είναι αξιοσημείωτη η αναφορά του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη στα τμήματα που ξεφεύγουν από το βασικό κομμάτι του τμήματος από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο.
«Παράλληλα πρέπει να δούμε τα υπόλοιπα τα υπόλοιπα τμήματα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, εξηγώντας πως αυτό θα γίνει «μέσα από τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού που θα ασχοληθεί και με τα τμήματα από τα Χανιά προς την Κίσσαμο και από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία και την Ιεράπετρα».
Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, επιβεβαιώνοντας πως στηρίζει την πρόταση που είχε κάνει πριν λίγο καιρό για να μη χαθούν πόροι από την Κρήτη και το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά να διατεθούν στο Νομό Λασιθίου και στο Νομό Χανίων στα οδικά έργα.
«Μέσα από τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να χρηματοδοτηθούν τα έργα, όχι με σύμβαση παραχώρησης, αλλά από πόρους είτε εθνικούς είτε ευρωπαϊκούς. Επίσης επειδή ο δρόμος Εξάντη- Πάνορμο συμπεριλαμβάνεται μέσα στο όλο τμήμα του δρόμου και δεν θα δημοπρατηθεί χωριστά, όπως προβλεπόταν, ζήτησα από τον Υπουργό Υποδομών, τα χρήματα αυτά να παραμείνουν στην Κρήτη για να πάει ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια  στην περιοχή των Χανίων και άλλα 50 εκατομμύρια στο Λασίθι. Άρα εάν προετοιμαστούν οι μελέτες, υπάρχουν πόροι. Τα 65 εκατομμύρια είναι ευρωπαϊκοί πόροι και τα 35 μπορούν να εξευρεθούν από εθνικούς πόρους. Άρα, θα έχουμε ένα πακέτο 100 εκατομμυρίων για να προχωρήσει ο δρόμος προς την Κίσσαμο αλλά και προς τη Σητεία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας