Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Το 2019 μπορεί να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο ΒΟΑΚ

Εξελίξεις από το ξεκίνημα του 2018 θα έχουμε στον ΒΟΑΚ, ενώ οι μπουλντόζες θα μπουν την επόμενη χρονιά, όπως επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο κ. Αρναουτάκης είχε σειρά επαφών για τα θέματα των μεγάλων έργων στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες, δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως το 2018 θα είναι χρονιά ωρίμανσης και ουσιαστικής εξέλιξης για το έργο του ΒΟΑΚ, ενώ αποκάλυψε πως για το θέμα είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Ο Υπουργός Υποδομών ετοιμάζεται να κατέβει στην Κρήτη τις επόμενες μέρες. Με την κάθοδο αυτή αναμένεται να γίνουν και επίσημα οι ανακοινώσεις για το έργο και θα ξεκινήσει η διαδικασία της προεπιλογής των αναδόχων. Εξέλιξη την οποία είχε παρουσιάσει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η ΑΝΑΤΟΛΗ μέσα στον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας πως το επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται αυξημένο για το έργο του ΒΟΑΚ.
Αλλά και ο Περιφερειάρχης αφού ανακοίνωσε ότι επίκειται επίσκεψη του υπουργού, επιβεβαίωσε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το έργο, ενώ ήταν ενδιαφέρουσα η αναφορά που έκανε για τις προτεραιότητες που υπάρχουν, όπου φάνηκε πως το Υπουργείο ευθυγραμμίζεται στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια.
Ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε πως υπάρχει προμελέτη από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και υπενθύμισε πως έχει υιοθετηθεί η πρόταση της Περιφέρειας για τον ΒΟΑΚ από τους συναρμόδιους υπουργούς, στη συνέχεια πέρασε από διυπουργική επιτροπή και θα προχωρήσει με ρήτρα διαθεσιμότητας και με παραχώρηση όπως είναι η αναγγελία που έγινε από την πλευρά του κ. Σπίρτζη.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει το 2019 να κατασκευάζεται», ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης, φανερώνοντας πως το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν έχει προς το παρόν καθυστερήσεις ή παρεκκλίσεις.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας