Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Απαιτούν καλύτερες συνθήκες νοσηλείας οι νεφροπαθείς του Λασιθίου

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/7.15-ag-nik-ISO-1-696x445.jpg?mtime=20160525120918Απάντηση στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
Απάντηση στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από το Δ.Σ. Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου

Σαν αιμοκαθαριζόμενοι αυτό που βιώνουμε απέχει πολύ από τα γραφόμενα σας.
1)  Η απόσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το κτίριο του Νοσοκομείου δεν είναι πέντε (5) λεπτά με τα πόδια,εκτός αν τα 200 μ. που απέχει η απόσταση μπορεί κάποιος να την διανύσει τόσο γρήγορα.
2) Το βάψιμο των εσωτερικών χώρων που αναφέρει το δημοσίευμα είχε γίνει πριν από τρία (3) χρόνια και ήδη η αίθουσα είναι γεμάτη υγρασίες και πεσμένους σοβάδες και οι πόρτες εσωτερικά χωρίς χερούλια. Η υγρομόνωση της ταράτσας του κτιρίου είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν.
3) Τα καινούρια μηχανήματα αιμοκάθαρσης είχαν αγοραστεί μετά από χορηγίες του κ. Βαρκαράκη , του κ. Λεμπιδάκη (επιχειρηματία με τα πλαστικά ΚΡΗΤΗΣ) και του κ. Χαλκιαδάκη, μετά  από κινητοποίηση και μεγάλη προσπάθεια του προηγούμενου Δ.Σ με Πρόεδρο τον κύριο Ν. Χριστοφακάκη.  Τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι πεπαλαιωμένα.
4) Τα πιεσόμετρα που χρησιμοποιούνται τώρα είναι και αυτά από δωρεές και τις περισσότερες φορές υπολειτουργούν.
5) Τα σιφώνια αποχέτευσης που υπάρχουν εντός της αίθουσας αιμοκάθαρσης μυρίζουν πολύ άσχημα και συχνά εμφανίζονται κατσαρίδες.
6) Στις πολυθρόνες που χρησιμοποιούμε κατά την ώρα της κάθαρσης υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου η ανάκληση στα πόδια, κάτι πολύ σημαντικό για ασθενείς που εμφανίζουν χαμηλή αρτηριακή πίεση κατά την ώρα της κάθαρσης.
7) Όταν κάποιος ασθενής νοσηλεύεται για άλλη αιτία στο Νοσοκομείο μπορεί να περιμένει έως και δύο ώρες το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει από την Μ.Τ.Ν πίσω.
Παρόλα τα παραπάνω προβλήματα εξοπλισμού της Μ.Τ.Ν και της κακής κτιριακής υποδομής έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό της μονάδας (Ιατρικό – Νοσηλευτικό – Βοηθητικό)το οποίο εργάζεται συνειδητά,και ζητάμε περισσότερες νοσηλεύτριες για την καθεμία βάρδια.
Ελπίζουμε ότι θα λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω και θα γίνει το συντομότερο η δημοπράτηση του έργου για την μεταστέγαση μας εντός του Νοσοκομείου.
Από το Δ.Σ Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ :
Έκθεση της Κομισιόν και έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.
Είναι όσα καταγγέλλει συνεχώς η ΠΟΕΔΗΝ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Απίστευτα πράγματα καταγγέλλει το Δ.Σ. Νεφροπαθών Λασιθίου Κρήτης.
Δέστε τις ανακοινώσεις.
Οι θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο από σχετικές έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Έκθεση της κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα αναφέρεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα με ειδικό κεφάλαιο 20 σελίδων. Μάλιστα προβαίνει σε πρώτες εκτιμήσεις για τις συνέπειες, παραπέμποντας για τις ακριβής εκτιμήσεις σε μερικά χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει το χαμηλό ύψος των Δημόσιων Δαπανών Υγείας (5% του ΑΕΠ) από 7,2% του ΑΕΠ που είναι ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δαπάνες που αντιπροσωπεύουν το 59% των συνολικών δαπανών για την υγεία. Η έκθεση αναφέρει ότι οι μη ικανοποιούμενες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης λόγω κόστους, υπερδιπλασιάστηκαν στα χρόνια των Μνημονίων. Οι Ιδιωτικές δαπάνες υγείας λέει η έκθεση είναι πάνω από 3,5% του ΑΕΠ την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 1% του ΑΕΠ τους.
Καμπανάκι χτύπησαν οι συντάκτες της έκθεσης της Κομισιόν για τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά των Νοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την μελέτη ο συνολικός αριθμός ανά μήνα είναι 250-450 περιστατικά!!!
Αναφέρεται στην έκθεση ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων τα χρόνια των Μνημονίων αποδεκατίστηκε.
Όλα αυτά δεν τα λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Τα λέει η Κομισιόν. Κε Πολάκη τι έχετε να πείτε; Μήπως την έκθεση της κομισιόν την συνέταξε η ΠΟΕΔΗΝ;
Θα σας κοινοποιήσουμε κύριε Πολάκη την έκθεση της Κομισιόν.
Σε έρευνα που δημοσίευσε «Η εφημερίδα των συντακτών» 5/12/2017, ερευνήθηκαν οι επιδόσεις της Κυβέρνησης σε πέντε σημαντικούς τομείς με κλίμακα 0 έως10. Η Υγεία καταλαμβάνει την τελευταία θέση με βαθμό 1,95 έναντι 2,08 τον Σεπτέμβριο 2017. Κάτω από όλους τους άλλους τομείς και ειδικά από την ανεργία  που όλοι γνωρίζουμε ότι μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Η επίδοση της Κυβέρνησης στην Υγεία μειώνεται σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2017. Για ποια βελτίωση μας λένε;
Τι έχει να πει γι αυτό ο κος Πολάκης; Μήπως εμείς δασκαλέψαμε τους πολίτες να βάλουν μηδενικό βαθμό στις επιδόσεις της Κυβέρνησης στην Υγεία;
Με άριστα το 10 η Κυβέρνηση βαθμολογείται στην Υγεία 1,95. Πολύ κάτω από τη βάση. Δηλαδή στον πάτο. Ο λαός  απορρίπτει την πολιτική σας στην υγεία κύριε Πολάκη. Ας το αντιληφθείτε για να αλλάξετε ρώτα . Με ψέματα δεν γίνεται Δημόσια Υγεία.
Η έκθεση της κομισιόν, η έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών, θα έπρεπε να είναι καμπανάκι για την κυβέρνηση. Να προβάλλει η κυβέρνηση τις εν λόγω έρευνες στην ΤΡΟΪΚΑ για να πετύχει την σύγκλιση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης.
Ο κος Πολάκης ωραιοποιεί την κατάσταση στα Νοσοκομεία για να τροφοδοτεί το πρωτογενές πλεόνασμα, από νέες περικοπές της Κρατικής Χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και των άλλων φορέων της Υγείας το έτος 2018. Τα Νοσοκομεία θα λάβουν 350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και ο ΕΟΠΥΥ  266 εκ. ευρώ λιγότερα το έτος 2018 σε σχέση με το έτος 2017. Ελεύθερη πτώση. Κάθε ημέρα που έρχεται είναι χειρότερα από την προηγούμενη. Το επιβεβαιώνουν οι έρευνες.
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Σας κοινοποιούμε ανακοινώσεις του Δ.Σ. Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου.
Καταγγέλλουν την κακή κτιριακή κατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Κάνουν λόγο για υγρασία, πεσμένους σοβάδες, πόρτες χωρίς χερούλια, πεπαλαιωμένα μηχανήματα και πιεσόμετρα, διαλυμένες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, σιφώνια χαλασμένα, εμφάνιση κατσαρίδων.
Αναφέρουν ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι ανεπτυγμένη σε άλλο κτίριο εκτός Νοσοκομείου και σε περίπτωση επιπλοκών κατά την αιμοκάθαρση, κινδυνεύουν οι αιμοκαθαιρόμενοι Ασθενείς. Μάλιστα ο Σύλλογος των Νεφροπαθών καταγγέλλει απίστευτα πράγματα.
Δείτε τα!!!
ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΏΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
2/11/2017
Απογοήτευση, θλίψη και αγανάκτηση από τους νεφροπαθείς του Νομού Λασιθίου.
Χρόνια τώρα ακούμε υποσχέσεις για την μεταφορά της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Υποσχέσεις που μένουν στα λόγια.
Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να δουν οι αρμόδιοι ότι δεν γίνεται να είμαστε ξεχασμένοι χωρίς να έχουμε δίπλα μας όλες τις ειδικότητες και κυρίως τους καρδιολόγους.
Πριν λίγες μέρες χάσαμε ένα νέο άνθρωπο, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρό μας μόλις 47 ετών. Μέχρι να ειδοποιηθεί ο καρδιολόγος και η αναισθησιολόγος να έρθει, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Πόσους πρέπει να θρηνήσουμε για να σκύψουν οι αρμόδιοι στο πρόβλημά μας;
Η φύση της πάθησής μας είναι τέτοια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί γιατρός άλλης ειδικότητας ή ακόμη και η άμεση μεταφορά μας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν στο πρόβλημά μας και να μην το προσπεράσουν, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Η μεταφορά μας είναι άμεση ανάγκη πριν θρηνήσουμε και άλλους νέους ανθρώπους.
Εάν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά μας, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε έντονη διαμαρτυρία και κινητοποιήσεις.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
24/11/2017
Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον Τύπο σαν Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών Λασιθίου, αναφέρουμε τα εξής:
Αρνούμαστε όλοι οι αιμοκαθαριζόμενοι να γίνουμε τα πιόνια σας στις πολιτικές σας αντιπαραθέσεις.
Στα πρακτικά του συλλόγου υπάρχει από το 2000 το θέμα της μεταστέγασης στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και έρχεστε 17 χρόνια μετά να μας πείτε ότι το πρόβλημα είναι τωρινό;
Εμείς περνάμε την μισή μας εβδομάδα σε αυτό το χώρο κάτω από δύσκολες συνθήκες και δεν θα δεχτούμε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας.
Το όλο θέμα έχει πάρει λάθος δρόμο, για εμάς βασικό μας αίτημα είναι η μεταφορά μας στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Θάνατοι πάντα θα υπάρχουν από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα υγείας.
Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσφέρουν το καλύτερο στους πολυάριθμους ασθενείς τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και μεγάλες αντιξοόητες.
Η ζωή μας στηρίζεται στους γιατρούς και το γνωρίζουμε εμείς που ζούμε εκεί μέσα και μας στηρίζουν σε όλα μας τα προβλήματα ακόμα και ψυχολογική στήριξη έχουμε από αυτούς.
Ζητάμε να μεταφερθούμε στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για τους εξής λόγους:
Για να έχουμε άμεση πρόσβαση στις εξετάσεις μας μικροβιολογικές, ακτινογραφίες, υπερήχους, καρδιολογικούς ελέγχους και σε πολλές άλλες που έχουμε ανάγκη πάρα πολύ συχνά.
Πολλές φορές που ένας ασθενής νοσηλεύεται για κάποιο άλλο πρόβλημά του στο νοσοκομείο, μπορεί να περιμένει το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει ακόμα και δύο ώρες εάν το ασθενοφόρο έχει μεταφορά στο Ηράκλειο.
Ζητάμε να μην παίζεται πάνω στις δικές μας πλάτες κανένα πολιτικό παιχνίδι και να σεβαστούμε όλοι τη μνήμη αυτού του ανθρώπου που έφυγε από κοντά μας.
Από το Δ.Σ. Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας