Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τους δημάρχους Λασιθίου για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/1_171219_160908.JPG?mtime=20171219160905
Με τα αναπτυξιακά προγράμματα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), το Leader, των Βιώσιμων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης αλλά και με χρηματοδοτήσεις του Περιφερειακού της Προγράμματος η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης των Δήμων της Κρήτης προκειμένου να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό τους σχεδιασμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια για την υλοποίηση του Προγράμματος των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων με τους Δημάρχους Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβό, Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη. Η χρηματοδότηση για αναπτυξιακά έργα από το πρόγραμμα ΟΧΕ για τους τρείς Δήμους ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ (από 4 εκ. στους Δήμους Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας, και 2 εκ. ευρώ για το Οροπέδιο Λασιθίου) και αφορά παρεμβάσεις για έργα υποδομών, προστασίας-ανάδειξης περιβάλλοντος, πολιτισμού, με κύριο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Εκτός όμως από τις ΟΧΕ Λασιθίου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Ρέθυμνο, στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σαμαριάς, Ψηλορείτη, Σητείας με τα Γεωπάρκα που είναι ενταγμένα στην Ουνέσκο αλλά και στα Βιώσιμα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης που είναι στο Ηράκλειο και στα Χανιά.
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τους Δημάρχους Λασιθίου, εκτός της Σητείας, γιατί είναι ενταγμένη σε άλλη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, για να συζητήσουμε τον προγραμματισμό, την ένταξη αναπτυξιακών έργων βάσει και των προτάσεων των Δημάρχων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης προσθέτοντας, ότι, «εκτός από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Λασιθίου, έχουμε του Ρεθύμνου, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σαμαριάς,  Ψηλορείτη και Σητείας με τα Γεωπάρκα που είναι ενταγμένα στην Ουνέσκο ενώ υλοποιούμε και τα Βιώσιμα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης που είναι στο Ηράκλειο και στα Χανιά.  Με το συνολικό σχεδιασμό που κάνουμε καλύπτομαι όλες τις περιοχές της Κρήτης. Παράλληλα έχουμε και άλλα αναπτυξιακά «εργαλεία», το Leader, χρηματοδοτήσεις από το Περιφερειακό μας Πρόγραμμα και έτσι  καταφέρνουμε και ενισχύουμε κάθε Δήμο του νησιού προκειμένου οι Δήμαρχοι να υλοποιήσουν με την σειρά τους στις περιοχές τους τον δικό τους αναπτυξιακό σχεδιασμό».
Οι Δήμαρχοι Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη υλοποίησης του προγράμματος, χαρακτήρισαν τις ΟΧΕ ένα ισχυρό αναπτυξιακό «εργαλείο» που θα ανοίξει το δρόμο για απορροφήσεις κονδυλίων και από άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.  

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας