Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Kαταδυτικός τουρισμός στην Κρήτη



DCIM100GOPROGOPR0278.JPGΗ Περιφέρεια Κρήτης, στην προσπάθεια της να αναδείξει την μοναδική ομορφιά του νησιού, να προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής καθώς και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ισραήλ, ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) με διακεκριμένους Ισραηλινούς δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα το θέμα της επίσκεψης ήταν ο καταδυτικός τουρισμός στην Κρήτη και οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου από τις 6 Νοεμβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2017.
Οι δημοσιογράφοι κ. Amir Weizman και κ.Cohen Moshe που φιλοξενήθηκαν στην ανατολική Κρήτη αυτές τις μέρες ήταν από την εταιρεία υποθαλάσσιας φωτογράφισης Αquazoom και πραγματοποίησαν υποθαλάσσιες λήψεις ώστε να προβληθεί ο καταδυτικός τουρισμός στην Ανατολική Κρήτη. Κατά το παρελθόν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν συνεργαστεί με τα γραφεία του ΕΟΤ, με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), τον Οργανισμό Τουρισμού της Γαλλίας (Atout France) και άλλους φορείς που ειδικεύονται σε ανάλογες δραστηριότητες. Επίσης έχουν κάνει μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές που προβλήθηκαν στο διεθνές δορυφορικό κανάλι i24 (Diving in northern Israel, Budapest and Eilat, Val Thorens) και Channel  1 (Kobanya, Zenobia).
Οι δημοσιογράφοι θαύμασαν τις απαράμιλλες ομορφιές του νησιού, απόλαυσαν τη ξεχωριστή τοπική γαστρονομία και εντυπωσιάστηκαν από τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του νησιού. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην Κρήτη φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής Αγίου Νικολάου, ενώ ο δύτης Μιχάλης Βασιλάκης φρόντισε για την ξενάγηση και κυρίως για την ασφάλεια των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των καταδύσεων τους. Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα έκαναν κατάδυση στην περιοχή της Κολοκύθας, στον Άγιο Νικόλαο, ενώ την δεύτερη ημέρα έκαναν κατάδυση στην περιοχή της Σητείας. Το ταξίδι των δημοσιογράφων ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη τους στο Ενυδρείο Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος, στις Γούβες Ηρακλείου.
http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2017/11/4.jpg
Οι δημοσιογράφοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι από τις ξεχωριστές ομορφιές του τόπου αλλά κυρίως από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη στους επισκέπτες της.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ρακάδικο «Μεράκί» στην Σητεία, τα εστιατόρια «Μπλε Κατσαρολάκια» και το «Καρνάγιο» στον Άγιο Νικόλαο, το «Pergola Hotel» και το Ενυδρείο Cretaquarium- Θαλασσόκοσμο για τις ευγενικές τους χορηγίες. Επίσης ευχαριστούμε τον δύτη Μιχάλη Βασιλάκη που με την πολύτιμη βοήθεια του πραγματοποιήθηκαν οι καταδύσεις και συνέβαλε στην ανάδειξη της μοναδικότητας του Κρητικού υποβρύχιου τοπίου στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους.   

Συνολικες προβολες σελιδας