Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σητείας

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας κατά την τελευταία συνεδρίασή του την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Σητείας.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης εισηγούμενος το θέμα, αναφέρθηκε στο αίτημα που υποβλήθηκε από το Δήμο προς την Προεδρία της Δημοκρατίας το οποίο και έγινε αποδεκτό. Αποτέλεσμα τούτου είναι η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής της Πολιούχου της Σητείας.
Όπως είπε ο κ. Πατεράκης, «από τότε υπάρχει συνεχής επαφή του Δήμου με τη Γραμματεία της Προεδρίας προκειμένου να καθοριστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης, δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αυστηρό τυπικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί και να δώσουμε συγχρόνως τα μηνύματα που θέλουμε ως περιοχή επ’ ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου. Θεωρώ ότι η παρουσία του θα τιμήσει και θα λαμπρύνει την εορτή της Πολιούχου μας, μια που σπάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στον θρησκευτικό εορτασμό Πολιούχου μιας πόλης. Συνήθως συμμετέχει στον εορτασμό άλλων γεγονότων, όχι σε καθαρά θρησκευτική εκδήλωση. Αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή όχι μόνο για τον λαό της Σητείας αλλά και για τον κλήρο της περιοχής μας διότι θα συνεορτάσουμε μαζί την εορτή της Αγίας Αικατερίνης», τόνισε.
Ο Δήμαρχος Σητείας πρόσθεσε ότι «σχηματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναδείξει κάποια θέματα. Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται η επίσκεψη του Προέδρου στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας με σκοπό την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγει και να δώσουμε και κάποια μηνύματα μέσω της παρουσίας του Προέδρου, ότι το Τμήμα είναι στη Σητεία η οποία είναι η έδρα της Σχολής στην οποία ανήκει το Τμήμα το οποίο θα παραμείνει στη Σητεία». Επιπλέον, με στόχο να γνωρίσει ο κ. Παυλόπουλος τα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της περιοχής, έγινε αποδεκτή η πρόταση να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο ιστορικό Μοναστήρι του Τοπλού.
H ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη της Σητείας, αναμένεται να γίνει σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας