Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Σητείας προτίθεται να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη καθηγητή για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας

Την ακόλουθη επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης στον νέο πρύτανη ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκο Κατσαράκη:
Κύριε Κατσαράκη,

Σας συγχαίρω για την εκλογή σας στη θέση του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, ενός εκπαιδευτικού Ιδρύματος με μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση της χώρας μας αλλά και στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Κρήτης.
Αναλαμβάνετε την ευθύνη διαχείρισης των υποθέσεων του Ιδρύματος  σε μία δύσκολη περίοδο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.
Οι απαιτήσεις για μία σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία παροχής γνώσης στους φοιτητές συνεχώς αυξάνουν, χωρίς αυτό-δυστυχώς- να συνδυάζεται με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες, που οφείλονται στην απαγόρευση στην ουσία κάλυψης των αναγκών του Ιδρύματος σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Όπως γνωρίζετε, στην πόλη μας λειτουργεί από το 2000 το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας. Το τμήμα λειτουργεί σε κτήριο, το οποίο ανεγέρθη σε οικόπεδο που δώρισε ο Δήμος Σητείας στο ΤΕΙ Κρήτης, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα δωρεάν σίτισης σε άριστες εγκαταστάσεις με τη στήριξη του Δήμου και επιπλέον υπάρχει δυνατότητα δωρεάν στέγασης σε 32 σπουδαστές σε κτήριο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.
Η μέχρι τώρα πορεία του Τμήματος παρά τη συνεχώς αυξανόμενη υποχρηματοδότησή του κρίνεται απόλυτα επιτυχής στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου γνώσης προς τους σπουδαστές του αλλά και στο αμιγώς ερευνητικό έργο, όπως  αυτό αποτυπώνεται από τον μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και συμμετοχής του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος σε ερευνητικά προγράμματα.
Απόδειξη όλων των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και ότι η βάση εισαγωγής είναι η υψηλότερη από τα τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης.
Θέλοντας να βοηθήσουμε την ενδυνάμωση της λειτουργίας του Τμήματος, σας προτείνουμε να ξεκινήσουμε άμεσα μία συνεργασία με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και τον ΟΑΣ (Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας) με στόχο να δοθεί στον ΟΑΣ η δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τη μισθοδοσία ενός καθηγητή – ειδικότητας την οποία εσείς θα προτείνετε – ο οποίος θα προσληφθεί με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας , το οποίο λειτουργεί στην πόλη της Σητείας και συγχρόνως αποτελεί και την έδρα της Σχολής Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης.
Είμαι σίγουρος ότι και εσείς, όπως και εμείς, αγωνιάτε για το μέλλον του Τμήματος και επιθυμείτε τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία σίγουρα θα επιτευχθεί με τη χρηματοδότηση που σας προσφέρουμε. Ευελπιστούμε στην άμεση απάντησή σας ούτως ώστε, να προχωρήσετε άμεσα στην πρόσληψή  του.
Πέραν της μισθοδοσίας που σας προτείνουμε, θα μπορούσαμε μα συζητήσουμε και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών ενός εργαστηρίου, το οποίο θα λειτουργεί στον χώρο του Τμήματος και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα της επιστημονικής στήριξης των βασικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής του Δήμου Σητείας.

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας