Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΒΟΑΚ: "Το λάθος του Σπίρτζη για τα... διόδια της Κρήτης"

ΒΟΑΚ ΔΙΟΔΙΑΜετά την αποκάλυψη του neakriti.gr για την έρευνα που διεξάγει το Υπουργείο Υποδομών στην Κρήτη περί τοποθέτησης διοδίων που προκάλεσε αναστάτωση, η Περιφέρεια Κρήτης τοποθετείται στο θέμα που «καίει» τους οδηγούς καθώς ένα μεγάλο μέρος τους δεν επιθυμεί να πληρώνει επιπλέον κόστος για να κινείται στην εθνική.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κουκιαδάκης είναι γνωστή η θέση της περιφέρειας περί διοδίων, σαφής και η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών όταν μίλησε στην εκπομπή ''ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ'' της ΚΡΗΤΗ ΤV.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κουκιαδάκη "η απάντηση του κ.Σπίρτζη ήταν σαφής, βέβαια είχε ένα λάθος ότι μίλησε για επισκέπτες μόνο και δεν μπορεί να γίνει τέτοια διάκριση διότι το απαγορεύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς διακρίσεις τέτοιας μορφής. Θα θυμίσω ότι κάποτε η αείμνηστη Μελίνα είπε ελεύθερη είσοδος για Έλληνες στα Μουσεία αλλά αυτό απαγορεύτηκε γιατί θεωρείται διάκριση. Το ίδιο ισχύει κι εδώ. Τι ακριβώς εννοεί ο κ.Σπίρτζης;"

Καταγγελία για κατευθυνόμενες ερωτήσεις
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο επαγγελματίας οδηγός, Β.Γ., οι ερωτήσεις που έθεσε το κλιμάκιο του Υπουργείου σε οδηγούς στο ΒΟΑΚ ήταν αρκετές και αναφέρονταν στο προς τα που πηγαίνει, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι κάποιες από αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν «κατευθυνόμενες».
Ο Β.Γ., ο οποίος πέρασε από το σημείο, στις 8:15 το πρωί της Τετάρτης, περιέγραψε μία από τις ερωτήσεις, η οποία ανέφερε: «Θα προτιμήσετε να μεταβείτε στα Χανιά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, πληρώνοντας εισιτήριο, ή θα πάρετε το αυτοκίνητό σας, πληρώνοντας μόνο τη βενζίνη και το ποσό των διοδίων;».
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έρευνα η οποία διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα από υπαλλήλους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας, καθώς οι ερωτήσεις γίνονται σε οδηγούς που κινούνται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Ο Αυγενάκης για τις... κωλοτούμπες για το ΒΟΑΚ:
Για τις… «κωλοτούμπες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του Πρωθυπουργού, αλλά και του Υπουργού Μεταφορών κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο κ. Αυγενάκης, με ημερομηνίες, περιγράφει όλες τις φορές, από τον Ιανουάριο του 2016 που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχαν αναφερθεί στο ΒΟΑΚ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη:
«Οι κωλοτούμπες του κ. Τσίπρα και των βουλευτών του αποτελούν πάγια κυβερνητική πρακτική, με διεθνή μάλιστα αναγνώριση.
Από την υποδαύλιση του κινήματος «δεν πληρώνω» η Κυβέρνηση έκανε την πρώτη κωλοτούμπα και προχώρησε στην καταδίκη μελών του κινήματος.
Ακολουθώντας την ίδια "πετυχημένη" συνταγή, από εκεί που μιλούσαν για ένα ΒΟΑΚ χωρίς διόδια και προέβαιναν σε χυδαίες επιθέσεις κατά όσων εξέταζαν το ενδεχόμενο αυτό, τώρα διεξάγουν δημοσκοπήσεις και προσπαθούν να φέρουν το θέμα πλαγίως στο τραπέζι εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τα χιλιάδες θύματα τροχαίων.
Ενδεικτικές του λαϊκισμού και της εξαπάτησης οι δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και του Πρωθυπουργού:
14.01.2016 Ο κ. Σπίρτζης στις δηλώσεις του στην Περιφέρεια Κρήτης μίλησε για την κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια και δήλωσε: «Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό ως Κυβέρνηση για την εξεύρεση ανταποδοτικών για τους αυτοκινητόδρομους. Αυτό προβλέπει τη μη ιδιωτικοποίηση και καλύτερη αξιοποίηση δημόσιων δρόμων».
11.11.2016 Στη Διυπουργική Επιτροπή ο κ. Σπίρτζης δήλωνε: «Το έργο (του ΒΟΑΚ) θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της ΕτΕΠ και ταυτόχρονη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων».
18.05.2017 Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δέδες: «Το έργο του ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει, επαναλαμβάνουμε, με ρήτρα διαθεσιμότητας, που σημαίνει ότι θα πληρώνει κάθε χρόνο το Κράτος το ποσοστό που θα ορίζεται στον ανάδοχο που θα πάρει το έργο. Το ζητούμενο για εμάς είναι να μην πληρώνει ο πολίτης».
Ενώ, πιο πρόσφατα, 21 Σεπτεμβρίου 2017, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης δήλωνε, πως «δεν θέλει συμβάσεις παραχώρησης για τον ΒΟΑΚ», που θα κατασκευαστεί «επ' ωφελεία της κοινωνίας» και πως θα εξεταστούν άλλοι τρόποι για να μην επιβαρυνθούν οι Κρήτες. Με λίγα λόγια επιβεβαίωνε τα λεγόμενα των κ.κ. Δέδε και Σπίρτζη.
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά διαψεύδουν, ως συνηθίζουν άλλωστε, τους ίδιους τους εαυτούς τους! Χθες υπάλληλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών φέρονται να διεξήγαγαν δημοσκόπηση σε διερχόμενους οδηγούς στο ΒΟΑΚ αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων!
Από τις πολλές … κωλοτούμπες έχουν μπερδευτεί και οι ίδιοι!». 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας