Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

«Χαμός» στο Twitter με τις πινακίδες του ΒΟΑΚ στη Γραμμική Β

ΤΑΜΠΕΛΑ«Χαμό» έχει προκαλέσει στο Twitter η δήλωση του αντιπροέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος πρότεινε οι πινακίδες στο νέο ΒΟΑΚ να είναι γραμμένες στη γραμμική Β'.

Στο αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, ο κ. Σγουρίδης πρότεινε οι πινακίδες στο νέο Βόρειο Οδικό Άξονα, αλλά και σε όλους τους δρόμους της Κρήτης να είναι γραμμένες στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τη Γραμμική Β'.
Και ο λόγος «για να αναδειχτεί ο μακραίωνος πολιτισμός του νησιού και να μάθουν οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι την ιστορία του», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σγουράκης.
Η ρηξικέλευθη, αν μη τι άλλο, πρότασή του, προκάλεσε «σάλο» στα social media και ιδίως στο twitter.

Δείτε μερικές αντιδράσεις:
Ωστόσο, η πρόταση αυτή προκειμένου να γράφονται οι πινακίδες σε Γραμμική Β είχε προταθεί από τον κ. Σγουρίδη εδώ και 3 χρόνια στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με το Γιώργο Σαχίνη.
«Την ιδέα αυτή ως Σωματείο "Μινωικός Πολιτισμός και γραφές", την έχουμε προτείνει τώρα και τρία χρόνια από την εκπομπή "Αντιθέσεις", όπως και την χρήση της γραφής πάνω σε πέτρες, σε Δήμους που θέλουν να δημιουργήσουν περιπατητικές διαδρομές ή "Μινωικά Μονοπάτια".
Ως Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που διδάσκουμε δωρεάν τις Μινωικές γραφές, είμαστε στην διάθεση των φορέων που επιθυμούν να βοηθήσουμε σε αυτή την επιλογή γραφής λελογισμένα σε δρόμους, που έχουν τουριστική επισκεψιμότητα. Επιπλέον θέλουμε να ενημερώσουμε ότι το κόστος είναι ελάχιστο αφού δεν χρειάζεται κατασκευή νέων επιγραφών, αλλά στις υπάρχουσες μπορούν να τοποθετηθούν αυτοκόλλητα τα σύμβολα.
Ο πρόεδρος του Μ.Κ.Σ "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές"
δρ. Μηνάς Τσικριτσής- Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών»
Πηγή: protothema.gr

Συνολικες προβολες σελιδας