Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μέχρι την Αμερική η αγανάκτηση για το φονικό ΒΟΑΚ

ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΟΑΚ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗΜέχρι την Αμερική έφτασαν η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες για τη διαφαινόμενη διχοτόμηση του προωθούμενου έργου ανακατασκευής του ΒΟΑΚ!
Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, ζητώντας την προσωπική παρέμβασή του για να αρθεί η αδικία με τον αποκλεισμό του νομού Λασιθίου
αλλά και του δυτικού άκρου του νομού Χανίων από το πολυπόθητο αναπτυξιακό έργο, που η Κρήτη περιμένει εδώ και τόσα χρόνια...
Η κρητική ομογένεια στην Αμερική, με τη σύμφωνη γνώμη και της κρητικής ομογένειας σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη, προχώρησε σε μια ηχηρή παρέμβαση προς τον Αλέξη Τσίπρα, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού και βουλευτή Ηρακλείου στο νησί μας, στο πλαίσιο του διήμερου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, με γνώμονα, όπως επισημαίνει, την ισόρροπη ανάπτυξη, θέτει ως βασικό αίτημα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, που θα συνδέει ολόκληρη την Κρήτη, από το Καστέλι Κισσάμου στα δυτικά μέχρι τη Σητεία στα ανατολικά.
Σε αυτή τη λογική, καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν πίσω τις πράξεις διακήρυξης που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού και να βγάλουν στον "αέρα" νέες αποφάσεις, νέες πράξεις διακήρυξης, που θα καλύπτουν γεωγραφικά όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Η επιστολή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ κοινοποιείται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε, στον περιφερειάρχη Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και στον πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Δημήτρη Κουνενάκη.

Η επιστολή διαμαρτυρίας
«Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση δεχτήκαμε πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσκεψή σας στο νησί μας, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που να συνδέει την Κρήτη από άκρη σε άκρη, συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Με έκπληξή μας διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα ότι ο σύγχρονος και πολλά υποσχόμενος αυτοκινητόδρομος, που θα ένωνε την Κρήτη απ' άκρη σ' άκρη (Καστέλι Κισσάμου-Σητεία), περιορίστηκε στο μισό του εύρος, "διχοτομώντας" το νησί και ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμμα της ανατολικής Κρήτης.
Επιθυμία όλων εμάς των Κρητικών της Αμερικής είναι να βλέπουμε το νησί μας να προοδεύει και να ευημερεί, απ' άκρη σ' άκρη. Μας θλίβει πραγματικά το γεγονός όταν βλέπουμε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε αντίθεση με την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ελευθέριος Δραμητινός, και επισημαίνεται ακόμη: «Θέλουμε να δώσετε και στην ανατολική πλευρά του νησιού μας τη δυνατότητα να καλύψει το αναπτυξιακό του έλλειμμα. Εμείς, ως κρητική ομογένεια της Αμερικής, ήμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Κρήτη μας, δίπλα στην Ελλάδα μας, και θα συμπαραστεκόμαστε σε ό,τι συμβάλλει στην πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας.
Για όλα αυτά, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, σας ζητούμε: Να ανακαλέσετε τις πράξεις της διακήρυξης για τον ορισμό χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη "Μελέτη, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο" και να τις αντικαταστήσετε με νέες πράξεις διακήρυξης και δημοπράτησης, που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του ΒΟΑΚ, απ' άκρη σ' άκρη της Κρήτης. Μια Κρήτη ισόρροπα αναπτυγμένη είναι χαρά και τιμή όλων μας».

Το αίτημα των Δήμων
Η επιστολή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής θέτει το ίδιο αίτημα που έχουν θέσει προς την κυβέρνηση και οι Δήμοι του νομού Λασιθίου.
Θυμίζουμε ότι, με πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Δήμοι του νομού ζητούν ως κοινή συνισταμένη να ανασταλεί η ανάθεση του ελλειμματικού έργου του ΒΟΑΚ, όπως έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, και να ενταχθεί στο φυσικό αντικείμενο αυτής της μελέτης όλο το τμήμα του ΒΟΑΚ, από Χανιά έως Σητεία. Ζητούν, επίσης, να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει μελέτες που αφορούν στα τμήματα του ΒΟΑΚ εντός του νομού Λασιθίου.
Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας