Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για ΒΟΑΚ και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης

Για ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο έως τη Σητεία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός κατά το αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης που θα γίνει 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο. Αυτό διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τους παράγοντες του Νομού Λασιθίου που συμμετείχαν στη σύσκεψη προετοιμασίας για το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης.

Από την ημέρα που το πρωτοσέλιδο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ παρουσίαζε τον σχεδιασμό για τον κουτσουρεμένο ΒΟΑΚ μέχρι χθες, υπουργοί, κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έκαναν λόγο για αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, υπονοώντας πως θα είναι θετικές για το νομό Λασιθίου και δεν θα κόβουν τον βόρειο άξονα του νησιού στα δύο, αλλά κανένας δεν εξέφρασε με σαφήνεια ότι υπάρχει οριστική απόφαση του πρωθυπουργού για ενιαίο ΒΟΑΚ.
Ο κ. Αρναουτάκης, λοιπόν, έκανε λόγο για δέσμευση του πρωθυπουργού που θα ικανοποιήσει όλη την Κρήτη και το Λασίθι σχετικά με τον ΒΟΑΚ και προχωρώντας περαιτέρω, εξήγησε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει συγκεκριμένα για ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία.
Αιτιολογώντας την θέση αυτή, σημείωσε πως στις τρείς συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό μέχρι τώρα, ο κ. Τσίπρας επέμεινε σε δυο θέματα: τον ΒΟΑΚ και το νέο αεροδρόμιο. Παράλληλα, σημείωσε πως η κρίσιμη παράμετρος του έργου είναι η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σημείωσε πως έχει διαρκείς επαφές τόσο με τους κυβερνητικούς όσο και με τα στελέχη της Τράπεζας στην Ελλάδα και υπεραμύνθηκε του έργου της Περιφέρειας Κρήτης, σημειώνοντας πως αν τόσα χρόνια είχε την ευθύνη για τις μελέτες του ΒΟΑΚ θα είχαν υλοποιηθεί και θα προχωρούσε το έργο, όπως είχε προτείνει από το 2010 με την εξασφάλιση συγκεκριμένων κονδυλίων κάθε έτος.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας