Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Δράσεις καλλωπισμού στις εργατικές κατοικίες στη Σητεία

Σε μία προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του Οικισμού ΙΙ των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου η Δημοτική Κοινότητα Σητείας ξεκίνησε την Παρασκευή δράσεις εξωραϊσμού και καλλωπισμού.

Η έναρξη των εργασιών ξάφνιασε ευχάριστα τους κατοίκους του οικισμού, που ανέφεραν ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος δεν έχει προβεί σε αντίστοιχη παρέμβαση. Μάλιστα κάποιοι έδειξαν εμπράκτως την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια. Άλλοι -επηρεασμένοι από το αποτέλεσμα των πρώτων ενεργειών- δήλωσαν ότι θα συνεισφέρουν τις επόμενες ημέρες, ώστε η παρέμβαση να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Να ομορφύνουν οι χώροι
Οι κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού διαθέτουν μία εικόνα κάθε άλλο παρά πρέπουσα κι ελκυστική. Όμως από την Παρασκευή αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο και το αποτέλεσμα επιφέρει ικανοποίηση σε κατοίκους και περαστικούς. Άλλωστε ο οικισμός βρίσκεται κοντά στα γήπεδα του τένις, στο νηπιαγωγείο, φιλοξενεί τα σωματεία των Πολυτέκνων και του Ερυθρού Σταυρού και γενικότερα από τους περιμετρικούς δρόμους διέρχονται πολλά οχήματα και πεζοί.
«Είναι», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ελένη Πλατανάκη, «μία δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΔΟΚΑΣ και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Τερζή σε μία προσπάθεια να ομορφύνουν η περιοχή, οι εξωτερικοί, κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού με βαψίματα, ξεχορτίσματα και γενικότερα περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων, των σκαλοπατιών, της πλατείας κλπ.
Θέλαμε να ασχοληθούμε και με αυτό το κομμάτι της πόλης, που μοιάζει λίγο παραμελημένο.
Αυτό κάνουμε αυτές τις μέρες με σκοπό να ομορφύνουν οι χώροι του. Να δώσουμε παράλληλα ένα κίνητρο στους κατοίκους -και μας χαροποιεί το γεγονός ότι ανταποκρίνονται θετικά- να ασχοληθούν κι εκείνοι όσο μπορούν, να κινητοποιηθούν γιατί πραγματικά είναι ένας χώρος που μπορεί να αποκτήσει σίγουρα μία πιο όμορφη εικόνα με την συμβολή όλων μας.
«Σε συνεργασία λοιπόν με τον ΔΟΚΑΣ -και ευχαριστούμε για την συμβολή και την καλή συνεργασία- αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την δράση εξωραϊσμού με χρήματα που δαπανήθηκαν από την κοινότητα για υλικά, ασβέστη κλπ. και την βοήθεια των δύο συμβασιούχων υπαλλήλων του ΔΟΚΑΣ.
Θα συνεχίσουμε την δράση και τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων που υπάρχουν, γιατί οι υπάλληλοι του ΔΟΚΑΣ είναι λίγοι και οι ανάγκες πολλές, με σκοπό να ομορφύνουμε όσο γίνεται τους χώρους του οικισμού», πρόσθεσε.

Συνεχής προσπάθεια
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντίστοιχες δράσεις διεξάγονται και στην «πάνω πόλη», αλλά και σε άλλα σημεία της Σητείας.
«Είναι μία συνεχής προσπάθεια. Η πόλη της Σητείας είναι μεγάλη και οι ανάγκες πολλές. Πραγματοποιούμε συνεχώς δράσεις στην κατεύθυνση ανάδειξης και δημιουργίας μίας όμορφης εικόνας που δικαιούται να έχει η πόλη μας», τόνισε η κ. Πλατανάκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας