Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Συντονίζονται οι αγρότες της Κρήτης, ψάχνονται οι Δήμαρχοι Λασιθίου για κινητοποιήσεις απέναντι στον Τσίπρα

Μια μέρα μετά την σύσκεψη φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου για τον συντονισμό των προτάσεων για το Αναπτυξιακό Συνέδριο στις 2ο και 21 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται ο συντονισμός από όλες τις πλευρές για να φανεί αν θα υπάρξει μια «θερμότερη» υποδοχή στον πρωθυπουργό και αν θα γίνουν άλλου είδους κινητοποιήσεις.

Απο πλευράς Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας υπάρχει η πρόθεση για μια δυναμική διαμαρτυρία και όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχαλάκης, αύριο θα γίνει παγκρήτια σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στο Ηράκλειο, για να φανεί αν υπάρχει παρόμοια πρόθεση από τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και πως μπορεί να οργανωθεί μια διαμαρτυρία τις μέρες του Συνεδρίου.
Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει διάλογος με τον πρωθυπουργό, και ανεξάρτητα τι θα αποφασιστεί αύριο σε παγκρήτιο επίπεδο, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρα,  έχει αποφασίσει πως δεν θα συμμετάσχει σε συζητήσεις.
Κινητοποιήσεις των Δήμων για το θέμα του ΒΟΑΚ
Από πλευράς των Δήμων του Λασιθίου ακόμα τα πράγματα είναι ανοιχτά για το πως θα κινηθούν και αν θα υπάρξει κάποια κοινή διαμαρτυρία, κάτι που έχει αποφασιστεί στα Δημοτικά Συμβούλια, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Σητείας.
Οι δήμαρχοι του νομού δεν έχουν ακόμα συναντηθεί για να συζητήσουν το θέμα, και όπως είπε ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ζήτησε χθες από τους υπόλοιπους Δημάρχους να γίνει συνάντηση για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του καθενός και να φανεί ποια πρέπει να είναι η στάση που θα κρατήσουν.
Η αντιπεριφειάρχης κ. Πετράκη, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως οι προτάσεις που συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη και ο σχεδιασμός που υπάρχει για την επόμενη 15ετια για την Κρήτη και το Λασίθι θα συζητηθούν με τον πρωθυπουργό.  Το θέμα των κινητοποιήσεων το άφησε ανοιχτό περιμένοντας τη συνεννόηση των Δημάρχων, για να φανεί αν υπάρχει θέληση για κοινή δράση ώστε να συντονιστούν και οι υπόλοιποι φορείς του νομού.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας