Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αγανακτισμένοι οι αμπελουργοί με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (Video)

ΑΜΠΕΛΙ - ΜΑΥΡΟ ΣΤΑΦΥΛΙ - ΚΡΑΣΙΕπιφυλακτικοί και καχύποπτοι εμφανίζονται οι αμπελουργοί της Κρήτης στην νέα εξαγγελία της κυβέρνησης ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
Οι παραγωγοί οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους να υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο, κάνουν λόγο για ανακολουθία της κυβέρνησης και για έναν φόρο που τους οδηγεί στον αφανισμό. Εκπρόσωποι του κλάδου απαντούν στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης σε έντονο ύφος ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του φόρου, σε διαφορετική περίπτωση η αμπελουργία θα αποτελέσει παρελθόν.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αμπελουργών της Κρήτης στις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί θα καταργηθεί μέχρι και το τέλος του έτους. Όπως τονίζουν η αμπελουργία καταρρέει και ο φόρος αποτελεί και την ταφόπλακα του κλάδου.
Οι αμπελουργοί κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και εμφανίζονται δύσπιστοι στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Το πλήγμα της φορολογικής επιβάρυνσης στο κρασί είναι μεγάλο και θα περάσει χρόνος για να μπορέσει να ορθοποδήσουν οινοποιεία και παραγωγοί, τονίζουν χαρακτηριστικά.
Η συνολική επιβάρυνση αγγίζει τα 30 λεπτά το κιλό, ένα κόστος δυσβάσταχτο για τον παραγωγό.
Οι αμπελουργοί καλούν την κυβέρνηση να μηδενίσει από την Τετάρτη τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. Σε διαφορετική περίπτωση η αμπελουργία θα αφανιστεί.
Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας